Meral Akşener'den vatandaşa elektrik müjdesi. Elektrik şirketleri millileşecek

Meral Akşener'den vatandaşa elektrik müjdesi. Elektrik şirketleri millileşecek
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener vatandaşa elektrik müjdesi verdi. Akşener, “Elektrikle ilgili bu ülkenin bir problemi var. Buna bir çözüm üreteceğiz. Bu iletim şirketleri meselesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu iletim şirketi meselesinin millileşmesi gerekiyor” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, esnaf ziyareti için gittiği Niğde''nin Altunhisar ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Dertlerini ve taleplerini dinledikten sonra bunlara yönelik çözümler üretmek için esnaf ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirten Akşener, muhalefetin halkın avukatı durumundaki bir siyaset inancına sahip olduklarını ifade etti.

"Bu ülkede şuculuk-buculuk üzerinden çok kolay siyaset yapıldı" diyen Akşener, sözlerinin devamına mülakatta torpil tartışmalarına değindi.

86-88 puan almış çocukların mülakat yoluyla elenip, 62-58 puan alanların ise tayin edildiğine işaret eden Akşener, "Demek ki bu sistemdeki arızayı konuşmak gerekiyormuş. Demek ki, AK Parti''nin iş bulma kurumu gibi çalışan mülakat sistemini kaldırmamız gerektiğini anlata anlata gezmemiş lazımmış. Sizden aldığımız bilgi." dedi.

"Muhalefet halkın avukatı olmalıdır" inancına sahip olmamaları durumunda aldıkları bilgilerin kamuoyu ile paylaşılamayacağına işaret eden Akşener, vatandaşın çırak çıktığı sistemi ortadan kaldırmaya ve seçmeni velinimet yapmaya çalıştıklarının mesajını verdi.

Elektrik ve sulama sorunlarına çözüm

"Niğde''de gördüğüm çiftçinin elektrik borcunu Güneydoğu’da görmedim" diyen Akşener, şunları ekledi:

 "Demek ki bizim bir derdimiz var. Nedir o dert? Elektrikle ilgili bu ülkenin bir problemi var. Buna bir çözüm üreteceğiz. Bu derdi önümüze alacağız ve bir çözüm üreteceğiz. Bir, bu iletim şirketleri meselesinin yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bu iletim şirketi meselesinin millileşmesi gerekiyor. İkincisi, sulama meselesi İç Anadolu’da o kadar derine indi ki, siz pompalar sebebiyle bu elektriği ödüyorsunuz. Demek ki, sulamaya dair bir çözüm üretmemiz lazım. Onu nasıl üreteceğiz? Yarım kalmış bütün göletler tamamlanacak. Sonuç itibari ile derin kuyulardan pompayla su çıkarmak mecburiyetinde kalmadan sulama meselesini çözmek lazım. Biz bunu hazırladık, sunduk, paylaşıyoruz. Yapan yapar, onlar yapmadığı zaman biz gelince yapacağız."

İlgili Haberler