Akşener’in yoluna çıkan köylüler: Cebimizde para yok, esnaf veresiye defterini kapattı

Akşener’in yoluna çıkan köylüler: Cebimizde para yok, esnaf veresiye defterini kapattı
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Türkiye ziyaretlerini Kars’ta sürdürdü. Esnaf, Akşener’i görünce yine dert yandı.

Engin Boray Bekdemiroğlu / Yeniçağ

Akşener’in borcun var mı sorusuna cevap veren esnaf Coşkun Özkan “Çalıştığım toptancılara elbette borcum var. Fiyatlar gün geçtikçe yükseliyor. Gıda dahil bütün ürünlerde fiyat yükselişi söz konusu. Bizim işlerimiz zincir marketlerin yüzünden düşük. Biz küçük marketler olarak eş dost sayesinde ayakta durmaya çalışıyoruz. Eş dostlarımıza da veresiyeyle çalışıyoruz. Veresiye defteri şuanda 100 bin lirayı bulmuş durumda. Köylülerimizin sıkıntılarını da sizlere dile getirmek istiyorum. Burada kuraklık çok büyük bir problem. Bizim bölgemizde en büyük geçim kaynağı hayvancılık ve tarımdır. Tarım olmazsa sanayi de olmaz. Köylü yem pahalı olduğu için hayvanlarını ucuz ucuz satmaya başladı.” dedi.

Akşener’in yolunu kesen bir vatandaş ise “Hayvanımızı pazara götürdüğümüzde hem hayvanımızı satıyoruz hem de alan adam bizden komisyon parası alıyor. Bunun engellenmesi kaldırılması gerekiyor. İşletme belgesi çıkartmak için İlçe tarıma gidiyoruz 50 bin lira para alıyorlar. Bizim köylü olarak cebimizde para yok." diye dert yandı.

Esnaf ziyaretinde bulunan Akşener’e Kasap Sezer Boy “Bir çuval yem 170 lira. Hayvanı satışa çıkardığımızda en büyüğü 10 bin lira ediyor. Hayvanlarımızı satmak zorunda kalıyoruz. Köylü olarak resmi kurumlara gitsek de ilerleme derdimizi anlatma durumumuz yok. Nereye gidersek gidelim önümüze bir engel çıkıyor. Yaptığımız iş evi geçindirmiyor. Bankalardan aldığımız kredilerle geçinmek zorunda kalıyoruz.” dedi. Akşener’e veresiye defterini gösteren Boy, veresiye defterinin üzerine yazdığı “Artık defterimiz kapandı” yazısını gösterdi. Boy “Ben artık borçlarıma dönemiyorum bana borçlu olanlarda bana dönemiyor. Veresiye defterinde şuanda 45 bin lira alacağım var.” diye konuştu.

Vatandaşların dertlerini sokaklarda dinleyen Akşener’e vatandaşlar “Devlet bu bölgeye yardım etmiyor. Yardımları lütfen dile getirin. Tarım işletmelerine ait TİGEM 2 bin dönümlük arazisini yandaşlara peşkeş çekiyor.” dedi.

İlgili Haberler