İYİ Parti Malatya'nın umudu haline geliyor

İYİ Parti Malatya'nın umudu haline geliyor
İYİ Parti Malatya İl Başkanı Özdal, ekonomik sıkıntıların partilerini umut haline getirdiğini söyledi. Özdal, “Malatya halkının partimize teveccühü her geçen gün biraz daha artıyor. Bunun somut göstergesi de yerel seçimlerdeki başarımızla olacak” dedi.

İktidarın "ekonomik kriz yok" açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Malatya İl Başkanı Gökmen Kenan Özdal, kriz yok diyenlerin Malatya'ya gelip görmesini istedi.

Özdal, kentin cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşadığını, özellikle tarım ve tekstil sektöründe yaşanan sıkıntının had safhada olduğunu belirtti.

"Dünyanın kayısı merkezi olan Malatya'da bir süre sonra kayısı üretilmez hale gelirse kimse şaşırmasın" diyen Özdal, şunları söyledi:

"Üretim maliyetleri nedeniyle masrafını karşılayamayan köylü kayısı üretiminden vazgeçiyor. Kayısı bahçelerinde ağaçları sökmeye başlayan çiftçi çareyi kazanç elde edebileceğini düşündüğü başka ürünlere yönelmekte arıyor. Ürün maliyetinin ürün fiyatını yükseltmesi sebebiyle pazarlama sorunu çıkıyor. Depolar geçen senenin ürünleriyle dolu. Hayvancılık biterken rant uğruna şehir tarım arazilerine doğru büyütülüyor. Tekstil sektöründe 'Anadolu Kaplanları' adıyla anılan sanayicilerimiz de Malatyayı terk etmiş durumda. İşsizliğin zirvede olduğu şehrimizde her yıl Malatya Üniversitesi'nden mezun olan 16 bin gencimizin bulabildiği en iyi iş AVM'lerde tezgahtarlık, cafelerde garsonluk oluyor. Yazık değil mi bu gençlere? Şehrimizdeki koskoca 3 Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan toplam işçi sayısı 20 bini bulmuyor. Özelleştirilen Cumhuriyet dönemi kuruluşlarından Sümerbank, TEKEL ve Şeker Fabrikalarında bile bu sayının çok üstünde çalışanımız vardı. Hal böyleyken 'kriz yok' demek inandırıcı olmuyor."

Yaşanan ekonomik sıkıntıların Malatya'da İYİ Parti'yi umut haline getirmekte olduğunu kaydeden Özdal, "Halkımızın partimize teveccühü her geçen gün biraz daha artıyor. Bunun somut göstergesi de yerel seçimler olacak" diye konuştu. Yerel seçim hazırlıklarına başladıklarını ve Seçim Koordinasyon Kurulları oluşturduklarını söyleyen Özdal doğru adayların tespiti noktasında her ilçeyi 2-3 kez ziyaret edeceklerini ifade etti. Özdal, "Ziyaretlerimizin yanı sıra kamuoyunun da nabzını tutarak adaylarımızı belirleyeceğiz. Yerel seçimde doğru aday çok önemli. Adayımızı AKP ve MHP'nin adaylarını gördükten sonra açıklayacağız. Malatya için düşündüğümüz 2 adayımız var bunlara yeni isimler de eklenebilir. En doğru adayları belirleyip yarışın en iddialısı olacağız" dedi.