İYİ Partili Eryılmaz canlı yayında AKP'li vekil Uğur Aydemir'e patates, soğan hediye etti

İYİ Partili Eryılmaz canlı yayında AKP'li vekil Uğur Aydemir'e patates, soğan hediye etti
İYİ Partili Eryılmaz, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'e canlı yayında bir kilo patates ve bir kilo soğan hediye etti, elindeki yarım simidi göstererek, "Türkiye'de artık raflarda 1,5 TL'ye yarım simit satılıyor. 20 yılda ülkeyi getirdiğiniz nokta bu, yarım simit" dedi.

Ömer SOYKÖSE-MANİSA\YENİÇAĞ

Ekonomik gelişmeleri ve gündemi değerlendirmek üzere ETV ekranlarında canlı yayına katılan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, moderatör Ramazan Duman''ın sorularını yanıtladı. 

“ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN İŞÇİ GUINNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRMEYE HAZIRLANIYOR”

Türkiye''nin büyük bir ekonomik krizle boğuştuğunu dile getiren Başkan Eryılmaz, krizin inkar edilmeye çalışıldığını ama vatandaşın sonuna kadar hissettiğini söyledi. İYİ Partili Eryılmaz, "Türkiye’yi uçuracak denilen başkanlık sistemi nedeniyle dibe düşüyoruz. 2002’de dış borç 124 milyar dolardı, 2021’de dış borç 457 milyar dolar oldu. 2002’de dolar 1.67’ydi, Başkanlık Sistemi getirilirken dolar 5,48’di, bu yılın Kasım ayı başında 9,42’ydi, şu anda dolar 13 TL’yi geçti. İneğin yediği yemin yüzde 45’inin ithalat; elektrik, doğalgaz, otogaz, tarımdaki girdilerin ithalat, unun ve gübrenin ithalat olduğu yerde, halka utanmadan ‘döviz kuru sizi etkilemez’ diyorlar. 2021 yılı Ocak ayında 50 kilogram un 150 TL’ydi, bugün 300 TL. Daha bir sene geçmedi. Haziran ayında çiftçiden sütü alış 3.20’yi, bugün 4.70 TL. 2020 yılı ocak ayında gübre bin 650 TL’ydi, 2021 Ocak ayında 3 bin TL, 2021 Kasım ayında 8 bin 650 TL. Hayat pahalılığı ortada, 200 TL’ye poşet dolmuyor. Memura zam yapmamak için enflasyon yüzde 19 gösteriliyor ama devletin her türlü hizmet artışı değerlendirme oranı yüzde 38. Asgari ücretle geçinmeye çalışan Türk işçisi, Guinness rekorlar kitabına girmeye hazırlanıyor” dedi.

“EKONOMİ YÖNETİMİNDE DAMADI, KAYINPEDERİNDEN DAHA İYİYMİŞ”

Başkan Eryılmaz, “ ‘Tüp kuyruğu vardı, hastane kuyruğu vardı’ dedikleri bu ülkede 2021 yılında patates soğan kuyruğu oldu. Tanzim satış mağazaları açıldı, her iki günde bir benzin mazot kuyruğu var. Vatandaş, daha ucuz diye Halk Ekmek kuyruğuna giriyor. Pandemide halka maske bile dağıtılamadı. Bir inat yüzünden uzun süre aşı gelmedi, şimdi de yine inat yüzünden ülkemizde ilaç temininde sıkıntılar yaşanıyor. Ben buradan sesleniyorum, sayın Berat Albayrak’tan özür diliyorum. Hakkını teslim edelim…  Damadı, kayınpederine göre ekonomi yönetiminde daha iyiymiş. Damat, kayınpederden daha iyi ekonomi biliyormuş. İroni bir yana, güzel ülkemizi el birliğiyle bu hale getirdiler. İktidar, 5 müteahhit daha da büyüsün, yandaşlar büyüsün diye halkı sefalete mahkum etti. Halbuki doğru ekonomi programı, bağımsız Merkez Bankası ve liyakatli kadrolarla rantın önüne geçmek ve halkın bolluk içerisinde yaşaması mümkün” diye konuştu.

CANLI YAYINDA AK PARTİLİ AYDEMİR’E BİR KİLO PATATES VE SOĞAN HEDİYE ETTİ

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Eskiden çay simit hesabı yapıyorlardı, ben onu yapmayacağım, artık kafam karışıyor. Bugün, Türkiye’de raflarda yarım simit var. Yarım simit diyorum, evet yanlış duymuyorsunuz. AK Parti iktidarının ülkeyi 20 yılda getirdiği nokta yarım simit satışıdır. Bir de utanmadan, akıl almaz açıklamalar yapıyorlar. Manisa’nın, halkın vekili vatandaşa soğan ekmeği layık görüyor. Utanmadan halkla dalga geçiyorlar. Ekonomik kurtuluş savaşı veriyormuşuz da, gerekirse patates soğan yiyecekmişiz. Ben bu elimdeki 1 kilo patates soğan ve yarım simidi sayın Uğur Aydemir’e hediye ediyorum. Bunu millet değil, sen ye! Söz veriyoruz ki iyilerin iktidarında kimse vatandaşa dalga geçme haddini kendinde bulmayacak”