İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı
İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için bir mesaj yayımladı. Akar, "İlkeli, özgür, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini özveri ve başarıyla yürüten tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum." dedi.

YENİÇAĞ - MARDİN - FUAT KIZMAZ

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününe özel mesaj yayımladı.

Akar, "Toplumların doğru ve tarafsız bilgilendirilmesi adına; gazetecilere yönelik herhangi bir baskı ve dayatma ortamı olmamalıdır. Bunun yanı sıra yalan, yanlış, taraflı haber yapan basına gerekli hallerde de gerekli müeyyidelerin uygulanması için bir yasa çıkarılmalı, cemiyet ve derneklerin ötesinde bir otokontrol mekanizması kurulmalıdır. Yerel medyanın ayakta kalabilmesi ve güçlenmesi için de kapsamlı  bir çalışma yapılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin görevlerini icra ederken birçok zorlukla karşılaştıklarını kaydeden Akar, toplumun daha şeffaf ve aydınlık günlere ulaşmasının ise özgür basın ile mümkün hale geleceğini vurguladı.

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar, basının  doğru, özgür ve tarafsız haber ile fikir, düşünce, ifade ve haberleşme özgürlüğü yanında insan hakları ve demokrasinin yılmaz savunucusu olan bir güç olacağını ifade ederek, tarafsız gazeteciliğin demokrasinin ilerlemesi adına gerekli ve önemli bir meslek olduğunu belirtti.

İYİ Parti Mardin İl Başkanı Süleyman Akar mesajına şöyle devam etti :

"Haber alma ihtiyacının arttığı bu zamanda  haberleşme toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olmuştur.

İnsanların, özgür, tarafsız, doğru, ilkeli ve eksiksiz haber akışıyla bilgilendirilmesi, şeffaf ve demokratik toplum olmanın gereğidir. Günümüzde özelikle bilgisayar teknolojisinin gelişmesi ile birlikte yazılı ve görsel basının etki alanı da hızla genişlemiş, kamuoyunun bilgilenme imkanlarına erişimini kolaylaştırmıştır.

Bu yönüyle basın, toplumun bilgilendirilmesi ile beraber şehirlerin gelişimine,  toplumsal talep ve ihtiyaçlarının gündeme taşınmasına ve bir çok sorunun çözümüne de büyük fayda sağlamaktadır.

Akar mesajını şöyle tamamladı:

"İlkeli, özgür, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde görevlerini özveri ve başarıyla yürüten tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum."