İYİ Parti, MHP'yi geride bıraktı!

İYİ Parti, MHP'yi geride bıraktı!
24 Haziran seçimlerine çok az bir süre kaldı.Siyasi partilere çok sayıda milletvekili aday adaylığı için başvurular gerçekleştirildi. Aday adaylarından elde edilen gelirde de İYİ Parti MHP'yi çok gerilerde bıraktı.

Yapılan anketlerde İYİ Parti'nin oy oranı MHP'nin oy oranından yüksek çıkarken, MHP lideri Devlet Bahçeli'yi kızdıracak bir sonuç daha ortaya çıktı. İYİ Parti milletvekilliği başvurusunda da MHP'yi geride bıraktı.

İYİ PARTİ 700 ADAY FAZLA 

İYİ Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvuranların sayısı, İYİ Parti yönetiminin içinden koptuğu MHP'den aday adayı olanları geçti. 24 Haziran seçimleri için MHP’ye bin 810 kişi milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı. İYİ Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yapanların sayısı ise 2 bin 511 kişi oldu.

ÜYELİK ÜCRETLERİNDE DE İYİ PARTİ ÖNDE

İYİ Parti adaylık başvurusu yapan erkeklerden 5 bin, kadın ve 25 yaş altı gençlerden 2 bin 500, engelli adaylardan bin lira alırken gazilerden ücret almadı. 

MHP ise hiçbir ayrıma gitmeden başvuru yapan tüm adaylardan 2 bin 500 lira aldı. Bu durumda İYİ Parti aday adaylarından elde ettiği gelir de MHP'nin elde ettiği geliri neredeyse ikiye katladı.

İlgili Haberler