İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik'ten CHP'li belediyelere çağrı

İYİ Parti milletvekili Ahmet Çelik'ten CHP'li belediyelere çağrı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik'ten CHP'li belediyelere önemli bir çağrı geldi. Çelik, "Millet İttifakı'nın Sayın Genel Başkanlarının karşılıklı gösterdikleri nezaket ve hassasiyetleri CHP'li belediye başkanlarından da bekliyoruz" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Twitter hesabından Millet İttifakı ve CHP'li belediyeler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, "Bugün yapılan bütün anketlerde, Millet İttifakı'na oy veren seçmenlerin ikinci partisi İYİ Parti ve CHP olarak çıkmaktadır. Yerel seçimlerde CHP'nin 21 il belediyesinden 17'si İYİ Parti'nin oyları ile kazanılmıştır." derken, 2023'teki Cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimlerinde de bu ittifakın devam etmesi halinde sonuç alınabileceğini belirtti.

Ahmet Çelik, CHP'li belediyelere çağrıda bulunarak, "CHP'li belediyelerin İYİ Parti il ve ilçe teşkilatlarına göstereceği yaklaşım, hassasiyet ve beraber çalışma anlayışı, Millet İttifakı'nın devamını ve daha güçlü bir şekilde seçimlere taşımasını sağlayacaktır. Ancak, CHP'li belediyeler olumsuz yaklaşımlarda bulunurlarsa, Millet İttifakı'nın dağılması için sürekli strateji üreten AKP'nin hedefine ulaşmasına da hizmet etmiş olacaklardır. Millet İttifakı'nın Sayın Genel Başkanlarının karşılıklı gösterdikleri nezaket ve hassasiyetleri CHP'li belediye başkanlarından da bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çelik'in açıklamalarının tamamı şu şekilde;

"Millet İttifakı'nı oluşturduğumuz CHP ile genel seçimlerde ittifak, yerel seçimlerde ise bölgelerin büyük kısmında işbirliği yaptık. Bu süreç Sayın Genel Başkanların karşılıklı saygı, uyum ve hassasiyetleri ile sürdü. 

Bugün yapılan bütün anketlerde, Millet İttifakı'na oy veren seçmenlerin ikinci partisi İYİ Parti ve CHP olarak çıkmaktadır. Yerel seçimlerde CHP'nin 21 il belediyesinden 17'si İYİ Parti'nin oyları ile kazanılmıştır. 2023 cumhurbaşkanlığı, genel ve yerel seçimlerinde de bu ittifakın devam etmesi halinde sonuç alınabilir.

CHP'li belediyelerin İYİ Parti il ve ilçe teşkilatlarına göstereceği yaklaşım, hassasiyet ve beraber çalışma anlayışı, Millet İttifakı'nın devamını ve daha güçlü bir şekilde seçimlere taşımasını sağlayacaktır. Ancak, CHP'li belediyeler olumsuz yaklaşımlarda bulunurlarsa, Millet İttifakı'nın dağılması için sürekli strateji üreten AKP'nin hedefine ulaşmasına da hizmet etmiş olacaklardır.

Millet İttifakı'nın Sayın Genel Başkanlarının karşılıklı gösterdikleri nezaket ve hassasiyetleri CHP'li belediye başkanlarından da bekliyoruz."

1-20190910113003.jpg2-20190910113003.jpg3-793.jpg4-472.jpg5-256.jpg6-149.jpg

İlgili Haberler