İYİ Parti’den tokat gibi Çin hamlesi

İYİ Parti’den tokat gibi Çin hamlesi
İYİ Parti Doğu Türkistan’daki Çin zulmünü ısrarla gündemde tutmaya devam ediyor. Son olarak, “Hayalimdeki Doğu Türkistan”isimli ödüllü bir resim yarışması düzenleme kararı alındı. MEB’in Çin ile anlaşmalı olarak “hayalimdeki Çin Resim Yarışması”na tepki olarak düzenlenen yarışma yine ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleştirilecek.

İYİ Parti’den Doğu Türkistan resim yarışması

İYİ Parti’den yapılan açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın Çin Büyükelçiliği ile anlaşmalı şekilde düzenlediği “hayalimdeki Çin Resim Yarışması”na tepki gösterildi.

Çin’in Doğu Türkistan’da Türklere uyguladığı zulmün hatırlatıldığı açıklamada “Yıllardır soydaşlarımıza Çin tarafında soykırım uygulanırken böyle bir yarışmanın hem de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenleniyor olması milli hassasiyeti olan bizleri ve Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi derinden yaralamıştır. İyi Parti olarak bu konuda ilk günden bu yana kati bir tavır sergiliyor ve zulüm son bulana kadar da konuya hassasiyetle eğileceğimizi başta Genel başkanımız olmak üzere her kademede haykırıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

BİR YARIŞMA DA İYİ PARTİ’DEN

Öte yandan açıklamada MEB’in skandal resim yarışmasına karşılık olarak bir yarışma düzenleneceği belirtildi.

Açıklamada “İyi Parti Türk dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı olarak ezeli ve ebedi Türk Yurdu olan Doğu Türkistan’ı nasıl bir gelecek beklediği ve yaşanan olayların hayallerini nasıl etkilediğini, çocukların gözünden tespit etmek, Doğu Türkistan’da Çin’in yaptığı zulümlere dikkat çekmek ve toplama kamplarındaki insan hakları ihlallerine dair toplumsal farkındalık oluşturmak, Türk Milleti’nin tarihi ve vicdani sorumluluklarına dair bir hatırlatma yapmak maksadıyla “Hayalimdeki Doğu Türkistan” resim yarışması düzenliyoruz. Tüm öğrencilerimizin katılımını bekliyoruz.” denildi.

İYİ Parti’nin düzenlediği resim yarışması, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde ödüllü olarak gerçekleştirilecek. Yarışmada 3 kategoride ilk üçe çeşitli ödüller verileceği duyuruldu.