İYİ Parti Muğla adayı Behçet Saatçi kimdir?

İYİ Parti Muğla adayı Behçet Saatçi kimdir?
İYİ Parti'de Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Behçet Saatçi'nin adı ön plana çıktı. Peki, Behçet Saatçi kimdir? Muğla'dan aday olacak mı? Son dakika açıklaması geldi.

İYİ Parti Genel Merkezi kulislerinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Behçet Saatçi gösterildi. Vatandaşlar Behçet Saatçi kimdir? diye sormaya başlamasının ardından Hem Behçet Saatçi hem de  İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'ndan açıklama geldi.

BEHÇET SAATÇİ MUĞLA'DAN ADAY OLACAK MI

İYİ Parti'de belediye başkanlığı adaylığı iddiaları konusunda bir açıklama da Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'dan geldi. İYİ Parti Muğla Belediye Başkanlığı adaylığı için adı geçen Saatcı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, adaylık konusundaki iddiaların şu an için gerçeği yansıtmadığını belirtti. Saatcı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Şahsımın Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili ulusal medyada yer alan son dakika haberleri, şuan için gerçeği yansıtmamaktadır. Tamamıyla provokasyona ve ajitasyona yöneliktir. İYİ Parti Genel Merkezi tarafından konuyla ilgili resmi açıklama yapılacaktır.” 

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'ndan yalanlama geldi.Belediye Başkanlığına adı geçen isimlere ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan Dervişoğlu, "Bazı yayın organlarında İYİ Partinin İstanbul, İzmir, Muğla ve Adana’da Büyükşehir adaylarını açıkladığına dair haberler yayınlanmaktadır. Bahse konu arkadaşlarımız her göreve layıktır lakin bizim böyle bir kararımız ve açıklamamız yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı. 

BEHÇET SAATÇİ KİMDİR

1957 yılında Muğla Fethiye’de doğdu. 

Marmara Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü mezunudur. 

Başkanlıkta dördüncü dönemidir. 

Milliyetçi Hareket Partisi (1999-2013) 

Demokrat Parti (2013-günümüz) 

Evli ve iki çocuk babasıdır.