İYİ Partili Ağaoğlu: Koltukları ısıtma zamanı değil, kunduraları eskitme zaman

İYİ Partili Ağaoğlu: Koltukları ısıtma zamanı değil, kunduraları eskitme zaman
İYİ Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu akaryakıta akaryakıta art arda gelen zamlar neticesinde dolmuş esnafının zor durumda olduğunu söyledi.

YENİÇAĞ-ORDU/ ALİ YAZAN 

İYİ Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu akaryakıta gelen zamlardan dolayı dolmuşçuların zoru durumda olduğunu açıkladı.

Ağaoğlu şu açıklamalarda bulundu:

Seçim vakti gelince herkesin hatır sorduğu derdini dinlediği vaatlerini peşi peşine sıraladığı ve mangalda kül bırakmadığı bir döngü içinde bugün için dolmuş esnafı çaresiz eli kolu bağlı işi oluruna bırakmış durumdadır. Ve artık makus talihinin değişmeyeceği kanaatindedir. Öğretilmiş çaresizliğin içine düşmüş bir vaziyettedir. Dolmuş esnafının bu durumu tüm siyasilere ve esnaf temsilcilerine karşı sessiz bir çığlıktır.

Temsil makamında oturan kişiler bu sesi duymalı, bulundukları makamlarının yetkilerini sonuna kadar kullanmalıdırlar. Siyasi partiler ülkeyi yönetmeye taliptirler ve bu yolda tüm problemleri çözeceklerini vadederler. Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyse temsil ettikleri sektörün yaşadığı sorunlar karşısında etkili olmalı ve tavrını net bir şekilde ortaya koymalıdır.

Bu şekilde olursa ancak,ülkeyi yönetenler sorunlara daha fazla duyarsız kalamazlar. Bu durum,bizlere bildiğimiz fakat çokta önemsemediğimiz bir hakikati göstermektedir. Hangi meslek gurubu olursa olsun örgütlü hareket edilmedikçe meslek gurubunun bir birliğin içinde olmasının da bir anlamı yoktur.

“DOLMUŞ ESNAFI ZOR DURUMDADIR”
Dolmuş esnafının bağlı bulunduğu bir odası ve seçimle iş başına getirdiği bir başkanı varsa ve bu kurum üyelerinden kanunen aidat topluyorsa. Üyelerinin katkısı ve birliğiyle ayakta duruyorsa burada patron odaya kayıtlı üyelerdir. Bugün dolmuş esnafı zor durumdadır,zaman koltukları ısıtma zamanı değil kunduraları eskitme zamanıdır.

Hala demokrasinin adı varken,hukukun adı varken,hak arama hakkı kanunen saklıyken artık yetkililer tarafını seçmeli ve biran evvel harekete geçmelidir. Aynı meslek gurubunda olan birbirinden bağımsız esnaf birliklerinin bir araya gelmesi birlik içinde hareket etmesi kesin netice alınması açısından son derece önemlidir.

“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”
Birlikten güç doğar; Sivil toplum kuruluşlarının seçimle iş başına gelmiş temsilcilerine sesleniyorum;

Artık sözün bittiği yerdeyiz,harekete geçmelisiniz! Bu tutum,iktidarın karşısında yada muhalefetin yanında olmanız anlamına gelmez, göstereceğiniz tavır sizin en tabii demokratik ve yasal hakkınızdır.

İYİ Parti tarafını seçmiştir,sizlerin yanındadır. Biran evvel harekete geçin ve birlik olma gücünüzü gösterin. Sizi o koltuklara oturtan üyelerinizin bu sessiz çığlığına derhal kulak verin! Dolmuş esnafı buna hazır olduğunu söylüyor! Siz karar aldığınız taktirde onlar biz alınan karara uyarız diyor!

Daha ne olmasını bekliyorsunuz? Mazot bugün otuz lira! İktidar yıl başında yaptığı bütçeyi daha yılın ortasındayken bitirdi ve ek bütçe yapma hazırlığı içine girdi. Bu da vergilerin iki kat arttırılacağı dolar kurunda yükselişin devam edeceği A dan Z ye her şeye iki kat zam geleceği anlamına gelmektedir.

Yani mazot en iyimser haliyle kırk lira olacak demektir. Deniz’in bittiği yerdeyiz. Bu durumda dolmuş esnafı kendi başının çaresine bakmaya kalkarsa daha da arkasına bakmaz!

“KONTROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİLDİR”
Kontrolsüz güç güç değildir. Demokratik hakkınız olan tepkinizi kanunlar çerçevesinde vermeniz ise size daima haklı sonuçlar getirir.