İYİ Parti otomotiv krizini Meclis'e taşıdı!

İYİ Parti otomotiv krizini Meclis'e taşıdı!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle daralan otomotiv sektörü için Meclis'e araştırma önergesi verdi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, otomotiv sanayisinde yaşanan ekonomik daralmanın sebeplerinin araştırılması ile ilgili TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi verdi.

Türkkan, iç piyasadaki talebin düştüğünü ve bu yüzden firmaların üretimi durdurduğunu belirterek, "Döviz kurundaki artış nedeniyle araba fiyatlarının ciddi oranda yükselmesi, alım gücünü yüzde 40 oranında düşürdü" ifadelerini kullandı. 

2018 yılı Ocak-Eylül ayları arasında toplam pazarın geçen yılın aynı dönemlerine göre yüzde 26 azaldığına dikkat çeken Türkkan, "Otomotiv sektöründe yaşanan daralma ve istikrarsızlık, yaratılan istihdamı ve çalışanların gelirini de olumsuz etkilemektedir" dedi.

Otomotiv sektörünün merkezi olan Bursa'nın sosyo-ekonomik sorun yaratma potansiyelinin olduğunu söyleyen Türkkan, "Otomotiv sektöründe yaşanan istikrarsızlığın, getireceği sonuçların araştırılması ve Türk otomotiv sektörünü güçlü kılacak önlemlerin alınabilmesi için Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 104 ve 105'nci maddeleri gereğince Meclis araştırmasını arz ederiz" dedi.

turkkan-001.jpg

turk-006.jpg

İlgili Haberler