İYİ Parti SMA’lı Berat için harekete geçti. 1 saatte rekor bağış

İYİ Parti SMA’lı Berat için harekete geçti. 1 saatte rekor bağış
İYİ Parti Pendik teşkilatı SMA hastası minik Berat’a nefes olmak için kolları sıvadı. Berat için 1 saatte 25 bin TL toplanırken anne Gülşen Solak Çelik, tedavi için gerekli paranın yüzde 73’ünü tamamladıklarını ifade etti.

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN- ÖZEL HABER

İYİ Parti Pendik İlçe Başkanı Süleyman Turan’ın İnstagram hesabından canlı yayın ile bağış kampanyası düzenleyen teşkilat, 1 saatte 25 bin TL’lik bağış topladı. Pendik İlçe Engelli Komisyonu Başkanı Furkan Uysal da 2 adet imzalı Galatasaray formasını bağışlayarak kampanyaya destek oldu.

“4,5 AYLIKKEN TEŞHİSİ KONULDU”
Berat’ın durumu ve kampanyaya ilişkin Yeniçağ’dan Tolga Şahin’e konuşan anne Gülşen Solak Çelik, Berat’ın teşhisinin 4,5 aylıkken konulduğunu belirtirken “Berat’ın hırıltılı solunumu vardı. Doktorlar önce kronik bronşit dediler. Sonra ‘SMA testini de yapalım aklımızdan çıksın’ dedi doktorlar. Maalesef ki gen raporumuz pozitif geldi. Bir anne baba olarak evladımıza kondurtmadık önceleri. Doktorların tedavisinin Türkiye de olmadığını yurt dışında olduğunu söylediler. Dünya daha çok basımıza yıkıldı o an. Çünkü dünyanın en pahalı ilacıydı tedavisi” ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ PARANIN YÜZDE 73’ÜNÜ TOPLADIK”
Türkiye genelinde İstanbul Valiliği onaylı bir kampanya başlattıklarını açıklayan Çelik, “Herkesten oğlumu umut olmalarını, kurtulması için maddi desteklerine ihtiyacımız olduğunu söyledik. Bir taraftan parayı toplarken bir taraftan da hastalık ile mücadele ediyorduk. Maalesef ki oğlum 4 ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Trekeostamisi açıldı. Halk tabiriyle boğazına daha rahat nefes alabilmesi için bir delik açıldı. Burnunda bir hortumu var o şekilde besleniyor. Oğlum suyun tadını dahi bilmiyor. Tedavi olabilmesi için 1.877.000 dolara ihtiyacımız var. Biz bu paranın %73’ünü topladık. Geriye kalan %27’lik bir kısım kaldı. 42.000 kişi 200 TL bağışlar ise Berat ilacına kavuşacak” dedi.

İlgili Haberler