İYİ Parti sordu: İşte vatandaşın Kanal İstanbul yorumu

İYİ Parti sordu: İşte vatandaşın Kanal İstanbul yorumu
İYİ Parti hazırladığı çalışmayla İstanbullu vatandaşlara Kanal İstanbul hakkındaki görüşlerini sordu.

İYİ Parti hazırladığı çalışmayla birlikte İstanbullu vatandaşlara “Kanal İstanbul hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yönelterek vatandaşların düşüncülerini aldı.

“HERHANGİ BİR FAYDA SAĞLAYACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM”

Bir vatandaş, Kanal İstanbul projesinde bilgilerin doğru olmadığını belirterek, “Aslında, çok fazla düşündüğümüz bir şey yok. Çünkü verilen bilgilerin doğru olduğunu düşünmüyorum, öncelikle. Özellikle belirtilen maliyetlerin 75 Milyar TL’nin üzerinde olacağı söyleniyor. Şu anda Türkiye ekonomisinin böyle bir yükü kaldırabileceğini düşünmüyorum. Özellikle en büyük problem bu. Bir de doğaya nasıl zarar vereceğini, depremi nasıl tetikleyeceği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Bütün her şey her şey kapalı kapılar arkasında yönetiliyor tek bir kişinin söyledikleriyle. O yüzden Kanal İstanbul’un İstanbul’a herhangi bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“AMERİKA'NIN UĞRAŞTIĞI…”

Bir diğer vatandaş ise, “Kanal İstanbul böyle bir çok güzel cafcaflanıp verilen bir şey aslında. İnsanlara öyle sunuluyor. Fakat 1950’den beri Amerika’nın uğraştığı, Montrö’yü delmek için uğraştığı bir proje. İstanbul’un projesi değil. Türklerin projesi değil. İstanbul’un sol tarafında kanal yapıp, ortasını ekümenik hale getirip, sol tarafını Avrupa’ya bağlayıp, sağ tarafını da biz Türklere bırakmayı düşünen bir proje aslında” şeklinde konuştu.

İYİ Parti’nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “İstanbullulara Kanal İstanbul hakkındaki düşüncelerini sorduk. İktidardaki ayrıcalıklı rant zümresi dışında Kanal İstanbul'u destekleyen bir kişi bulamadık. #MilletinSesiSokakta” paylaşımı yapıldı.

İşte o video: