İYİ Parti teşkilatından Mansur Yavaş mesajı

İYİ Parti teşkilatından Mansur Yavaş mesajı
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Öztürk,"31 Mart akşamı Ankara Büyükşehir Belediyesi el değiştirdiğinde, başkentliler 10'a yakın ilçede İYİ Parti'nin İYİ Belediyeciği ile tanışacak" dedi.

Sümeyra KIRCA / ANKARA

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili YENİÇAĞ'a değerlendirmelerde bulundu. Ankara'da CHP ve İYİ Parti'nin ortak adayı Mansur Yavaş'tan sonra büyük bir değişim yaşanacağına dikkat çeken Yetkin Öztürk, "Şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki, 31 Mart akşamı Ankara Büyükşehir Belediyesi el değiştirdiğinde Türk siyasi tarihi yeni bir döneme adım atacaktır. İnanarak ifade ediyorum ki başkentliler 10'a yakın İYİ Parti'nin 'İYİ Belediyeciliği' ile tanışacaktır. Yoğun bir başvuru süreci yaşıyoruz. Bunun artarak devam ettiğine şahitlik ediyoruz. Belediye meclis üyeliği ve belediye başkan aday adaylığı ile ilgili başvuru çokluğu bizleri ziyadesiyle memnun ediyor" dedi.

Yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi veren Yetkin Öztürk şu ifadeleri kullandı:

"Seçmenimizin eğilimindeki değişim yönünü ve partiler arası resmi sonuçlarının mukayeseli verilerini ilçe ilçe, mahalle mahalle çalıştık. Ankara'nın son 20 yılını kapsayan büyük bir Ankara raporu hazırladık. 20 yıllık sürede hangi partilerin yükselişte olduğu hangi partilerin düşüş trendinde olduğunu belirledik. Partilerin 20 yıllık seçim ortalamaları Ankara ilçeler bazında çıkarıldı. Aynı şekilde ilçelerin eğitim, cinsiyet, yaş, hemşehricilik oranını ve sosyo-ekonomik durumunu istatistiksel verilerle gösteren bir demografik çalışmasını yapmış bulunmaktayız. Ankara İl Başkanlığı olarak, Turan Güneş Bulvarı-Pursaklar arası Ulus heykelini kesen hat üzerinde Ankara'nın kuzeyinden güneyine belli bir güzergâh üzerinde 25 gün süren saha çalışmaları yaptık."

Hala çiftçilik yapan bir il başkanı olduğunu söyleyen Yetkin Öztürk, "Ülke genelinde tarımın ve çiftçinin hali içler acısı. Örneğin, bir Polatlılı olarak; Polatlı'nın Uzunbey, Sinanlı, Hacıosmanoğlu ve Tüfekçioğlu köyleri mağdur pancar çiftçilerimizle dolu. Sadece Hacıosmanoğlu köyümüzde 7 bin ton pancar arazide kalmış ve çürümeye terk edilmiş durumda. Seçimlerden önce başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener olmak üzere tüm İYİ Partililer 'Şeker fabrikalarını satmayın' demişti. Bugün herkes bunu neden söylediğimizi daha iyi anladı. Hâlâ çiftçilik yapan bir İl Başkanı olarak gördüklerim, Cumhuriyet tarihinde bir ilktir" diye konuştu.

Mevcut iktidarın çiftçiden kesinlikle oy alamayacağını vurgulayan Yetkin Öztürk, AKP'nin çiftçiyi terörist ilan ettiğini söyledi. Öztürk, "Hele bir de stok yapıyor denen ve terörist ilan edilen soğan üreticisi var. Soğanlardaki küf hastalığı iktidarı hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Stokçuluk suçlamasından sonra ise doğru düzgün soğan bile satamamışlar. Kalan soğanlar da depoda çürümeye başlamış. Mevcut iktidar yaşananların üzerine hem ne kadar örtmeye çalışsa da, biz hiçbir gerçeğin üzerini kapattırmayacağız" ifadelerini kullandı.

manset.jpg

ANKARA ENGELSİZ BİR ŞEHİR İSTİYOR

Engellilere ve şehit ailelerine her zaman öncelikleri olduğuna işaret eden İYİ Parti Ankara İl Başkanı Öztürk, tüm projelerini engelli vatandaşların yararlanabileceği şekilde tasarladıklarını anlattı. Engelli ve şehit ailelerin evlerine belirli günlerde misafir olduklarını kaydeden Öztürk, onlarla karşılıkla fikir alışverişi yaptıklarını dile getirdi.

İlgili Haberler