İYİ Partili Hüseyin Örs: İktidar doların yükselişini engelleyemiyor

İYİ Partili Hüseyin Örs: İktidar doların yükselişini engelleyemiyor
İYİ Partili Hüseyin Örs, faizin düşürülmesiyle dolar kurundaki artışa yönelik değerlendirmede bulundu.

Fatoş BATMAN - TRABZON / YENİÇAĞ

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, hükümetin aldığı faiz düşürme kararının ardından doların yükselişe geçmesiyle ilgili açıklamada bulundu. AK Parti iktidarının doların yükselişini engelleyemediğini söyleyen Milletvekili Örs, “İktidar Doların yükselişini engelleyemiyor. Buradaki ana sebep iktidarın yanlış ekonomi politikaları. Ekonomi politikalarında bağımsız olması gereken Merkez Bankasına siyasi idarenin talimat vermesi ve müdahil olması. Baktığımız zaman AK Partinin 2002 yılında iktidara geldiği zaman milletin dertlerini, isteklerini önceleyen bir çizgisi vardı. Ama bugün baktığımızda aynı AK Parti elindeki medya gücüyle her türlü başarısızlığını örtmek peşinde” dedi.

"GÜVEN EKSİKLİĞİ VAR"

Ekonomide en önemli şeyin güven olduğunu dile getiren Milletvekili Örs, “İktidar Doların yükselişini engelleyemiyor. Buradaki ana sebep iktidarın yanlış ekonomi politikaları. Ekonomi politikalarında bağımsız olması gereken Merkez Bankasına siyasi idarenin talimat vermesi ve müdahil olması. Baktığımız zaman AK Partinin 2002 yılında iktidara geldiği zaman milletin dertlerini, isteklerini önceleyen bir çizgisi vardı. Ama bugün baktığımızda aynı AK Parti elindeki medya gücüyle her türlü başarısızlığını örtmek peşinde. Böyle olunca da yanlışlar sanki doğruymuş gibi anlatılıyor. Ekonomik anlamda alınan yanlış kararlarla Merkez Bankası Başkanı, Hazine Bakanları değişiyor. Ekonomide en önemli şey süreklilik ve istikrardır. Ekonomi yönetiminin tüketiciden üreticiye, dış yatırımcıdan iç yatırımcıya güven vermesi gerekir. Maalesef şuanda güven eksikliği var” diyerek mevcut durumu açıkladı.

"EKONOMİ OYUN HAMURU HALİNE GELDİ"

Türk ekonomisinin oyuncak haline geldiğini söyleyen Milletvekili Örs, doların yükselmesiyle her şeyin fiyatına artış geleceğini ifade ederek, “Türk ekonomisi öyle bir hale geldi ki sanki birilerinin mıncıklayacağı bir oyun hamuru halinde. Sanki bir deneme tahtası. Oysaki bugün baktığınızda Türk Lirası 83 milyon insanımızın alın teridir. Türk Lirası değerliyse Türk milletinin emeği değer bulur. Türk Lirası değerliyse Türk milletinin alım gücü artar. Dolardaki yükselişi kömürden süt ürünlerine, teknolojiden araçların yakıt ücretlerine, köprülerin geçiş ücretlerine kadar her alanda fiyat artışına neden olacaktır. İnsanlar özellikle hayat pahalılığından çok şikayetçi. Hükümetin ekonomik politikalarından çok şikayetçi. Bir takım dış mihraklar veya başka gerekçeler sunuluyor ama vatandaş buna inanmıyor. Ülkenin kötü yönetildiğini, ülkenin ehliyetsiz ellerde olduğunu düşünüyor. Ve her şeyden önemlisi bir koordinasyon olmadığını düşünüyor. Bir kişinin iki dudağının arasında olan söylemlerle ekonominin yönetilemeyeceğini ifade ediyor. O yüzden her gittiğimiz yerde halkın geçim sıkıntısından çok fazla şikayeti var. Adam diyor ki kömür alamıyorum, çocuğumun okul masraflarını göremiyorum, çocuğum üniversiteyi kazandı yurt bulamıyorum. İnsanlar bu şekilde büyük bir geçim sıkıntısına düşmüş durumda” dedi. 

"EN ÖNEMLİ KONU SİSTEM"

Milletvekili Örs, üzerine düşülmesi gereken en önemli konunun sitem olduğunu vurgulayarak İYİ Parti olarak güçlendirilmiş parlamenter sistem istediklerini söyleyerek, “Burada en önemli konu sistem. Her şeyin tek bir kişinin üzerine odaklandığı bir sistemle idare ediliyoruz. Burada yapılması gereken her türlü yanlışlığın, her türlü yolsuzluğun araştırılması ve soruşturulması. Yasamanın,  yürütmenin, yargının ve medyanın bağımsız olması gerekiyor. Denetim kurumları harcamaları, usulsüzlükleri, akraba kayırmacılığını denetlemeli. Harama el uzatanların korkacağı bir medya oluşturulmalı. Talimat bekleyen değil, hukukun emrinde olan hakimler ve savcılar yetiştiren bir sistem olmalı. TBMM’yi milletin ortak aklı olarak gören bir sistem olmalı. Meclisin zıtlaşmayı değil toplumsal uzlaşmayı temsil eden bir hürriyette olması lazım. Biz bunu istiyoruz. İYİ Parti olarak biz bunun için kuvvetler ayrılığına dayalı yeni bir taslak, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem istiyoruz. Bu isteğimizin vatandaşımızda da karşılık bulduğunu sahada görüyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler