İYİ Parti ve CHP'den ittifak açıklaması

İYİ Parti ve CHP'den ittifak açıklaması
CHP ve İYİ Parti'den son günlerdeki ittifak tartışmalarıyla ilgili ortak açıklama geldi.

İYİ Parti ve CHP'den ortak 'ittifak' açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk'e ziyarette bulunmuştu. Söz konusu ziyaret, AKP ile Saadet Partisi yakınlaşıyor mu, sorularına neden olmuştu.

Böylesine kritik zamanda CHP ve İYİ Parti'den ortak açıklama geldi.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz ortak bir açıklama yaptı. Erkek ve Uz, "CHP ve İYİ Parti'nin önceliği her zaman Türkiye'dir" dedi. Açıklamada, 'İlk genel seçimlerde yurttaşların desteğiyle Millet İttifakı iktidarı kurulacak, iktidarımızda güçlendirilmiş parlamenter sistem, bağımsız ve tarafsız yargı tesis edilerek, kuvvetler ayrılığının yok edildiği tek adam rejimi sona erdirilecektir' denildi. 

'DEMOKRASİ MÜCADELESİ HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR'
Erkek ve Uz, "Her iki partinin de Türkiye sevdası ve verdikleri demokrasi mücadelesinin her şeyin üzerinde olduğunu” vurgulayarak, "İttifak üyesi partilerimizin ilkeli ve kararlı yol yürüyüşü büyük emek ve mücadele ile devam etmektedir. Partilerin kurumsal mücadelesine saygı ve destek açısından hepimiz kullanacağımız kelimeleri özenle seçmek ve dikkatli olmak gibi bir görevle yükümlüyüz" açıklamasını yaptı.