İYİ Parti ve size FETÖ'cü deniyor sorusuna Akşener'den sert cevap

İYİ Parti ve size FETÖ'cü deniyor sorusuna Akşener'den sert cevap
Meral Akşener bir başka vatandaşın “İYİ Parti’ye karşı ve size karşı FETÖ’cü deniyor buna bir cevabınız var mı?” şeklindeki sorusuna “Aslında söverim de bana yakışmıyor. Ben milletvekili değilim dokunulmazlığım da yok. İlk defa bana FETÖ’cü denildiği zaman, “Gereğini yapın yapmazsanız şerefsizsiniz” dedim. Aradan yıllar geçti, şerefsiz şerefsiz gezdi hepsi.” diyerek yanıt verdi.

Berkay BİGEÇ / Yeniçağ - Abuzer YAPAR / Yeniçağ Gümüşhane Temsilcisi

 

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Memleket Gezilerine devam eden Meral Akşener’e, KHK’lı öğretmen “Bizde en büyük problem adaletsizlik” diyerek dert yandı. 14 yıldır öğretmenlik yaptığını belirten KHK’lı öğretmen, “Engelli öğrencim bir gün servis aracında ağlıyor diye onu bir sene ben okula getirdim. Kaymakam, belediye başkanı çocuklarına eğitim verdim, bir gecede terörist oldum. Yargılandım, aklandım fakat 5 yıldır mesleğime geri dönemedim” ifadelerini kullandı

 

Yargılama sürecinde aklanan KHK’lıların mesleklerine iade edilmesi gerektiğini söyleyen Akşener, ”Geçmişte herkesin birbirine iftira attığı bir süreç geçirildi. Yargılama sürecinden temiz çıkmış insanların mesleklerine iade edilmesi lazım. KHK ile mesleklerinden uzaklaştırılanlar için hazır işten çıkmış geri almayalım gibi bir yaklaşım var” dedi.

 

15 Temmuz’dan sonra kendisine gelen bir mektubu anlatan Akşener, bu dönemde isimsiz mektuplar sebebiyle yaşanan mağduriyetin altını çizdi. Akşener bu durumu verdiği örnekle anlattı ”15 Temmuz’dan 6 ay sonra bana trajikomik bir mektup geldi. Kayınvalide gelinini suçluyor. Gelin ve damat “menzilci” ve ikisi de Trakya Üniversitesi’nde doçent. Kayınvalide gelinini gıcık etmek için bunu yapıyor fakat hem oğlu hem de gelini gümbürtüye gidiyor. Bunun gibi örnekler yüzünden daha önce televizyonda imzasız mektupları kaale almayın diye açıklamada bulundum. Sayın Binali Yıldırım Başbakanlığı döneminde bunu dikkate aldı ve imzasız mektupların delil olmayacağını söyledi”.

 

Meral Akşener bir başka vatandaşın “İYİ Parti’ye karşı ve size karşı FETÖ’cü deniyor buna bir cevabınız var mı?” şeklindeki sorusuna “Aslında söverim de bana yakışmıyor. Ben milletvekili değilim dokunulmazlığım da yok. İlk defa bana FETÖ’cü denildiği zaman, “Gereğini yapın yapmazsanız şerefsizsiniz” dedim. Aradan yıllar geçti, şerefsiz şerefsiz gezdi hepsi” diyerek yanıt verdi.

İlgili Haberler