İYİ Parti yürek yakan görüntüler için harekete geçti

İYİ Parti yürek yakan görüntüler için harekete geçti
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve uzun zamandır gündemde olan anne babası boşanmış çocukların icra yoluyla ebeveynlerine tesliminin değiştirilmesi için kanun teklifi verdi.

Çocuklarını görme konusunda sıkıntı yaşayan boşanmış çiftlerin, yürürlükteki kanuna göre hareket ettiğini ve anne ve babası boşanmış çocukların anneye veya babaya tesliminin buna göre icra yoluyla yapıldığını ifade eden İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, "İzlenen bu yol sırasında nahoş görüntüler oluşmaktadır. Bu durum çocukların psikolojisinin de bozulmasına sebebiyet vermekte, telafisi zor sonuçlar doğurmaktadır" dedi.

Türkkan, şunları belirtti: "İlgili kanundaki gibi anne babasına icra memuru yoluyla verilen çocuk, adeta bir mal muamelesi görmekte, anne ve babanın eski eşine göstermek istemediği çocuğun eşyadan farkı kalmamaktadır. Yürürlükteki kanuna göre hareket edilmeye devam edilirse; geçmişte yaşanan örneklerdeki gibi bu durumun her iki tarafın psikolojisi açısından ileride de sağlıklı olmayacağı kesindir."

İcra İflas Kanunu'nun 25'incİ maddesinde değişiklik yapılmasını öneren Türkkan, anne babaya çocuk tesliminin bir mal haczeder gibi icra memuru aracılığıyla değil, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kurulacak yeni bir birim tarafından yapılmasını teklif etti.

Türkkan'ın kanun teklifi şu şekilde: 

İlgili Haberler