İYİ Parti'de Akşener seferberliği

İYİ Parti'de Akşener seferberliği
İYİ Parti İzmir il teşkilatı, 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olmayı hedefleyen Genel Başkan Meral Akşener için çalışmalara başladı.

Siyasi partileri 24 Haziran telaşı sardı. İYİ Parti'de teşkilatlar, hem en yüksek oyu almak hem de cumhurbaşkanlığı seçimlerine girecek olan adayları Genel Başkan Meral Akşener için 100 bin imzaya ulaşmak amacıyla yoğun bir çalışma takvimi hazırladı.

İzmir'de İYİ Parti İl Başkanı Koray Ükünç'ün çalışma  ajandasında yer alan ilk başlık cumhurbaşkanlığı seçimleri.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için 4 Mayıs Cuma gününden itibaren, imza verilebileceğini anımsatan Koray Ükünç, parti üyesi olmayan seçmenlerin de imza vermesi için çalıştıklarını belirtti. Hedeflerinin İzmir'de ilk gün 25 bin imzaya ulaşmak olduğunu vurgulayan Ükünç, "Cuma günü imza harekatı başlıyor. İmzalar, 9 Mayıs'ta bitecek. Cumartesi ve pazar gününü çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Özel sektör ve kamu kurumlarında çalışanların imza verme şansı olmayabilir" diye konuştu.

"GÖNÜLLÜLER ÇALIŞMAK İSTİYOR"

İYİ Parti, seçim kurullarına gitme imkanı bulamayanları kendisi götürecek. Yapacakları çalışmalara dair bilgi veren Başkan Ükünç, "Cumhurbaşkanlığı seçimi iki tur. Ama biz 3 turmuş gibi çalışacağız. İmza toplama konusu, bizim için seçimin birinci turuymuşçasına çalışıyoruz. Ciddi bir rakama ulaşacağımızı düşünüyorum. İlk gün hedefimiz, 25 bin. Bu rakam bizim için çok zor bir rakam değil" dedi. Partinin gündemindeki bir diğer konu ise yine 24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler. İYİ Parti'ye gelen birçok kişinin çalışmalarda gönüllü yer almak istediğini belirten Ükünç, 9 Mayıs'tan sona İYİ Parti gönüllüleri ve teşkilat üyeleriyle birlikte saha çalışmalarına katılacaklarını söyledi. Ükünç, şöyle devam etti:

"Sosyal medyayı çok iyi kullanacağız. Seçimlerde sosyal medya üzerinden bir savaş yaşanacak. Ama bu konuda bizim ekibimiz son derece iyi. Bu iş artık memleket meselesi haline dönüştü. Hiçbir menfaat gözetmeden bu hareketin içerisine giren çok insan var. O kadar çok gönüllü insan var ki. Birçok kişi partiye gelerek 'Biz ne yapabiliriz' diye soruyor. Bu kişilerin iletişim numaralarını alıyoruz. Önümüzdeki hafta program yapacağız. 9 Mayıs'tan sonra seçim çalışmasında sahada koşturan ciddi bir ekip olacak. Hayatımda böyle bir şey görmedim. Böyle inanmış, gözü kara, hiçbir beklentisi olmayan, kaybedecek bir şeyi olmayan birilerini bulamazsınız."