İYİ Parti’de iki il başkanı belli oldu

İYİ Parti’de iki il başkanı belli oldu
İYİ Parti Genel Merkezi’nin teşkilatları yenileme kararının ardından ilk atamalar gerçekleştirildi.

Gökay Mert Akşit / Yeniçağ

İYİ Parti Genel Merkezi’nin yerel seçimler öncesinde teşkilatları yenilemek için başlattığı değişim süreci devam ediyor.

Genel Merkez’den gelen davet sonrasında istifasını veren il yönetimlerine ilk atamalar yapılmaya başlandı.

İKİ İL BAŞKANLIĞINA ATAMA

İYİ Parti Genel Merkezi’nden edinilen bilgilere göre ilk atamalar Tokat ve Kırıkkale’ye yapıldı. Tokat’ta İl Başkanı Afşin Ünverdi’den boşalan koltuğa iş adamı Ömer Sağol getirildi.

“HALKIN İSTEDİĞİ İSİMLERİ ADAY GÖSTERECEĞİZ”

İl Başkanı Sağol, yeni göreviyle ilgili Yeniçağ’a yaptığı açıklamalarda, “Bizden önce görevi yapan arkadaşlarımızdan aldığımız bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Beni bu göreve layık gören Genel Başkan Meral Akşener ve Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Sağol, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yönetimimizin bir kısmı belli, ama yarından sonra tamamı net olur ve kamuoyuna açıklarız diye düşünüyorum. İlçe başkanlıklarımızdan birkaç tane istifa eden var. Onların yerine yönetim kurulu kendi arasında yeni arkadaşları seçti. Bir de kongreye gidecek olan ilçelerimiz var.

tokat-iyi-parti.jpg

Yerel seçimler için divan kurulundan bir komisyon kuracağız ve arkadaşlarımızı yetkilendireceğiz. Yetkilendirdiğimiz kişiler kamuoyunu araştıracak ve halkın isteğine göre adayımızı belirleyeceğiz. Yani aday gösterme sürecinde halkın bilgisine başvuracağız. İlçelerde çok güzel isimlerimiz var. İleride açıklayacağız.”

“YEREL SEÇİMLERE EN İYİ ŞEKİLDE GİRECEĞİZ”

İYİ Parti’de bir diğer atama ise Kırıkkkale İl Başkanlığı’na yapıldı. Genel seçimlerde partinin milletvekili adayı olan ve az bir oy farkıyla Meclis’e gidemeyen Bülent Şükrü Altınışık il başkanlığı görevine getirildi.

Yeniçağ’a değerlendirmelerde bulunan Altınışık, “İl başkanlığımızı yapılandırıyoruz şuan. Akabinde yönetimimizi belirleyeceğiz. Daha önce belediye başkanlığı yaptım. Dolayısıyla yerel seçimin ne olduğu konusunda tecrübeliyim. En iyi şekilde hazırlanacağız. Önceliğimizi teşkil edeceğiz. Daha sonra ilçelerimizi belirleyeceğiz. Bu hafta başında başladık; hafta sonuna kadar ilimizi, ilçemizi oluşturacağız. Yapılandırma bitince, yerel seçim çalışmalarına hız vereceğiz.

sd-003.png

Aday tespitlerimizi müracaat eden arkadaşların içinden değerlendireceğiz. Halkta karşılığı olan sayılan, sevilen arkadaşlarımızla görüşeceğiz. Çalışma planımız bu şekilde. En kısa zamanda bu sürece başlayacağız” İfadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler