İYİ Parti’den 3600 ek gösterge için Meclis önergesi

İYİ Parti’den 3600 ek gösterge için Meclis önergesi
İYİ Parti, 3600 ek gösterge kapsamına giren kişilerin ve kamuya maliyetinin belirlenmesi için Meclis araştırma önergesi verdi. TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen önerge reddedildi.

Serkan TALAN / YENİÇAĞ

İYİ Parti’den 3600 ek gösterge için TBMM’ye önerge sunuldu. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ın imzası ile sunulan grup önerisinde Kamu çalışanları arasında var olan maaş ve ek gösterge farklılıkları ile birlikte emekliliklerinde aldıkları aylıklar açısından da yaşanan eşitsizliğin giderilmesini sağlamak, ek gösterge verilmesinin kamuya maliyetini hesaplamak ve kapsamını belirlemek için Meclis araştırması yapılması istendi. İYİ Parti'nin verdiği önerge Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldükten sonra reddedildi.

İYİ Parti’nin 3600 ek gösterge için verilen araştırma önergesinde şu ifadelere yer verildi:

“Ek gösterge sorunu ile ülkemizdeki öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi dâhil 2 milyon memur ve geçim sıkıntısı çeken memur emeklileri karşı karşıya kalmaktadır. İktidar partisinin seçim dönemlerinde defaatle söz verdiği ve seçim sonrasında çözeceğiz ile vaat ettiği ek gösterge sorunu, ülkemize en iyi şekilde hizmet vermeye çalışan ve çoğu zaman bu hizmetlerini zor çalışma şartları altında yapmak zorunda kalan kamu çalışanlarının emeklerinin karşılığını alamamalarına neden olmaktadır. Ek gösterge problemi ile ücrette adalet sağlanmaması nedeniyle çalışırken büyük zorluklar çeken bu meslek grubu içindeki vatandaşlarımız emekliliklerinde de zor şartlar altında geçimlerini sağlamak zorunda kalıyor. Kamu çalışanları arasında var olan maaş ve ek gösterge farklılıkları ile birlikte emekliliklerinde aldıkları aylıklar açısından da yaşanan eşitsizliğin giderilmesini sağlamak, ek gösterge verilmesinin kamuya maliyetini hesaplamak, bu sorun ile karşı karşıya kalan meslek gruplarının kaç kişiyi kapsadığını incelemek, ek gösterge kapsamını araştırmak, gerekli düzenlemelerin yapılması adına şartları ve koşulları belirlemek amacıyla Anayasa'nın 98 inci ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünün 104 ve 105 inci maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını saygılarımla arz ederim.”

onergee.jpg