İYİ Parti'den AKP'ye sözde çözüm süreci tepkisi!

İYİ Parti'den AKP'ye sözde çözüm süreci tepkisi!
TBMM'de İçişleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş'un Kandil açıklamalarına tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Zamanında Kandil'e devlet protokolü gönderdiniz" dedi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

İYİ Parti, Meclis’te yapılan bütçe görüşmeleri sırasında AKP’ye sözde çözüm sürecindeki çalışmalar yüzünden tepki gösterdi.

İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında sözde çözüm sürecini destekleyen isimlerin şu anda terörle mücadelede en ön safta görünmelerine tepki gösteren İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, “AKP, çözüm diye ortaya koyduğu iradeden terörü kuvvetlendirerek bizi bu noktaya taşıdı. Şimdi ödediğimiz o ağır bedelin devlete millete daha fazla mâl olmaması için o günkü siyasi koordinatlarından farklı bir noktaya geldi. O gün çözüm sürecini destekleyenler değil de desteklemeyenler konuşursa iyi olur” ifadelerini kullandı.

Mehmet Muş’un Kandil açıklamalarına da tepki gösteren Ağıralioğlu, “Diyarbakır’da megri megri burada mehter sitemlerine muhatap olduğumuz için bu tartışmayı bitiremiyoruz. Çünkü terörü bitirmek için verdiğiniz avansın bedelini kapatmaya çalışıyor şu an İçişleri Bakanlığı. Silahı bırakalım diye başlanan siyasi süreç terör propagandasının imkan bulmasına sebep verdi. Kobani’ye ikinci stalingrad diyen arkadaşlarımız konuşuyor şu an burada. Bugün Meclis’te Sayın Öcalan denmesin diye ihtimam gösteriyoruz. Ama Sayın Öcalan, devletin en üst kademesinden geliyor. Kandil diyor Mehmet bey, bugünkü Kandil sitemlerinde haklı. Ama Kandil’e devlet protokolü gönderildi neredeyse. Devletin resmi kanalları ve gazeteleri gönderildi. Türkiye’nin adının Türkiye olamaması gerektiğini söyleyen cümleleri, kulaklarımızla duyduk biz. Üniversite’nin TC tabelasını kaldırdınız. Dolayısıyla oralardan buraya gelince insan biraz yadırgıyor gerçekten” şeklinde konuştu.