İYİ Parti'den Antalya Valisi'ne sert tepki!

İYİ Parti'den Antalya Valisi'ne sert tepki!
İYİ Parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer, randevu taleplerine yanıt vermeyen Antalya Valisi Münir Karaloğlu'na sert tepki gösterdi.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Temizer, yaptığı yazılı açıklama ile randevu taleplerine yanıt vermeyen Antalya Valisi Münir Kraloğlu'na tepki gösterdi.

"Aradan 10 gün geçmesine rağmen talebimize herhangi bir karşılık alamadığımız için, randevu talebimizi geri çektik ve durumu Antalya kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk" diyen Temizer, "Makamının saygınlığını ve ağırlığını taşıyamayan Münir Karaloğlu’nu buradan ilk ve son kez uyarıyorum; oturduğu makam baba mirası veya hemşehri hediyesi değildir. Türk Devleti, keyfiliği ve ciddiyetsizliği kaldırmaz. Ya devletin valisi olacaksınız ya da çekilip AKP’nin il başkanı olacaksınız. " şeklinde konuştu.

Temizer'in açıklaması şu şekilde;

"İYİ Parti Antalya İl Başkanı olarak göreve başladıktan sonra “devlet” anlayışımızın bir gereği olarak Antalya Valisi’nden 9 Ekim Çarşamba günü randevu talep ettik. Geçen 10 günlük süreye rağmen talebimize herhangi bir karşılık alamadığımız için, randevu talebimizi geri çektik ve durumu Antalya kamuoyu ile paylaşma gereği duyduk.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki; Münir Karaloğlu’nun şahsını tanımak gibi bir hevesimiz yoktur. Randevu talebimiz şahsıyla değil, hasbelkader oturduğu makamı ile ilgilidir.

Makamının saygınlığını ve ağırlığını taşıyamayan Münir Karaloğlu’nu buradan ilk ve son kez uyarıyorum; oturduğu makam baba mirası veya hemşehri hediyesi değildir. Türk Devleti, keyfiliği ve ciddiyetsizliği kaldırmaz.

Ya devletin valisi olacaksınız ya da çekilip AKP’nin il başkanı olacaksınız. İkisini bir arada yürütmenize Antalya müsaade etmez.

Bilesiniz ki; İYİ Parti milletin ta kendisidir ve Türk Milleti hukukunu çiğnetmez.

Ya devletin valisi olun, ya da çıkın karşımıza siyasetçi olun."