İYİ Parti'den Binali Yıldırım'a sert tepki: "Pişkinlik"

İYİ Parti'den Binali Yıldırım'a sert tepki: "Pişkinlik"
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, İBB adaylığı tartışmalara neden olan Binali Yıldırım'a "Doğrusu, bu kadar pişkinlik olmaz. Anayasa'nın 94'üncü maddesi orada durdukça, bu yapılan hiçbir zaman unutulmaz" dedi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Meclis'tre yaptığı konuşmada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ı sert sözlerle uyardı.

Yıldırım'ın adaylığının Anayasa'ya aykırı olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu, "Doğrusu, bu kadar pişkinlik olmaz. Anayasa'nın 94'üncü maddesi orada durdukça, bu yapılan hiçbir zaman unutulmaz ve bir gün mutlaka karşılarına çıkar. Merak ediyorum, ettiği yemini bozmayı içine nasıl sindirebiliyor" şeklinde konuştu.

Hayrettin Nuhoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Değerli arkadaşlar, herkes gibi ben de haber kanallarını izliyor, gazeteleri okuyorum. Meclis Başkanımız Sayın Binali Yıldırım seçim çalışmalarına devam etmektedir. Yanındakilerle birlikte Adalet ve Kalkınma Partisi adına İstanbul'a büyükşehir belediye başkanı olabilmek için bilerek ve taammüden, yeminine rağmen Anayasa'ya sadakatten ayrılıyor. Doğrusu, bu kadar pişkinlik olmaz. Anayasa'nın 94'üncü maddesi orada durdukça, bu yapılan hiçbir zaman unutulmaz ve bir gün mutlaka karşılarına çıkar. Merak ediyorum, ettiği yemini bozmayı içine nasıl sindirebiliyor.

O da benim gibi, bir mühendistir. Aslında mühendisler analitik düşünmeyi severler ve doğru analizler yapabilirler, bu 94'üncü maddeyi mutlaka benim gibi anlıyordur. İyi de niçin uygulayamıyor? İşte bunun sebebi, ülkemizi on altı yıldır yönetmekte olan zihniyetin ta kendisidir; bu zihniyet mensuplarının planları, kurguları, hatta cumhuriyet değerlerini ve kurumlarını itibarsızlaştırmak niyetleri olabilir. Tekrar ikaz ediyorum: Bu ısrardan vazgeçin.

Buradan çok samimi olarak da bir hususu dile getirmek istiyorum. Devlet imkânlarını kullanarak sağladıkları avantajların peşinde değiliz, onları kıskanıyor değiliz; gerçekten, Anayasa'ya bağlı kalmak ve sadakatten ayrılmamak çok daha önemlidir ve bu, hepimize gereklidir."

İlgili Haberler