İYİ Parti’den Çanakkale destanı töreni

İYİ Parti’den Çanakkale destanı töreni
İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı, Çanakkale Savaşının yıl dönümü nedeni ile bir tören düzenledi. Törene vatandaşların ilgili yoğun oldu.

İYİ Parti İstanbul İl Teşkilatı, Çanakkale şehitleri için anma etkinliği düzenledi. Bayrampaşa’da düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Etkinlikte, İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Çanakkale destanını canlandırdı..

104. yıldönümünde bu büyük destanı yazan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin anıldığı etkinlikte, cephede yaşananların canlandırılmasının ardından, yoğun katılımlı bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş boyunca gençler "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Çanakkale geçilmez" diyerek şehitlerimize duydukları minneti dile getirdi..

canakkale5.jpg

“ÇANAKKALE DESTANINI YAZAN KAHRAMANLARIMIZA BORCUMUZ VAR”

Törende İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Satuk Buğra Kavuncu da bir konuşma yaptı. Kavuncu yaptığı konuşmada, Çanakkale destanının önemine vurgu yaparak, ““Çanakkale öyle bir destandır ki bize imanla, akılla, vatan sevdasıyla "imkansız" denilenin nasıl "mümkün" olabildiğini göstermiştir. Çanakkale öyle bir derstir ki vatan evladı olmanın kökenle, nereden geldiğiyle bir ilgisinin olmadığını öğretir” ifadelerini kullandı:

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Birinci Dünya Savaşının en kanlı çarpışmalarının yaşandığı yer…

Türk'ün şeref dolu tarihinin en kıymetli, en yüreğe dokunan sayfalarından biri.. Vatan uğruna geri dönmeyi düşünmeyen kahramanların, "Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum!" diyen büyük komutanla birlikte yazdıkları büyük destan… 15'lilerin koca yüreklerinin ispatı…”

canakkale-2-001.jpg

“Çanakkale'de tarihi asil kanıyla yazmış kahramanlarımıza borcumuz var bizim.

Canlarını feda ederek kurtardıkları bu kutsal topraklara sahip çıkmak, bu cennet vatanı daha da ileri taşımak, gelecek nesillere huzurlu yarınlar inşa etmek. Onların düşürmemek için canlarını feda ettikleri o sancağı sonsuza kadar taşımak. “

“Kıymetli Dava Arkadaşlarım; Hiçbir koşul o aziz şehitlerimizin yaşadıklarından daha zor değil.

Ve inanın hiçbir mücadele, o günlerde o kahramanların yedi düvele karşı verdiği mücadeleden büyük değil. O yüzden durmak için, umutsuzluğa kapılmak için hiçbir bahanemiz yok.”

“Çanakkale öyle bir destandır ki bize imanla, akılla, vatan sevdasıyla "imkansız" denilenin nasıl "mümkün" olabildiğini göstermiştir. Çanakkale öyle bir derstir ki vatan evladı olmanın kökenle, nereden geldiğiyle bir ilgisinin olmadığını öğretir. Millet olmanın aynı zamanda bir ruh birliği olduğunu öğretir. Çanakkale öyle bir vicdandır ki düşman denilene bile samimiyetle bakabilmenin, işgal kuvvetlerinin askerlerinden bahsederken "Onlar bu topraklarda canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuşlardır" diyebilmenin yüce gönüllülüğünü anlatır.”

canakkale1.jpg

“O yüzdendir ki; Çanakkale olmadan dünyanın tarihi yazılmaz ve o yüzdendir ki; Anafartalar Kahramanı, Mustafa Kemal Atatürk olmadan Çanakkale yazılmaz!”

“Varsın birileri onun adını bu zaferden çıkarmaya çalışsın. Varsın birileri Çanakkale'deki aziz şehitlerimizi anarken, o kahramanların komutanından bahsetmemek için şekilden şekle girsin.. Varsın espri yaptığını zannedip "Çanakkale geçilir!" deme gafletine düşenler olsun.. Kan hafızamız, gerçeği diri tutmaya yeter! Biz, tarihi dizilerden değil, kanımızda, kodumuzda taşıdığımız bu hafızadan öğreniriz. “

“Bizler, vatanımızın korunması için canından geçen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuza kadar yüreğimizde taşıyacak, onların bize emanetine her hal ve şartta sahip çıkacağız..

canakkale4-001.jpg

Azmin, kararlılığın, imanın en kıymetli örneklerinden olan Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümünde de aziz şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle ve minnetle anıyorum. “

“Sevgili Genç Kardeşlerim; Son sözüm sizlere olsun. Her biriniz bir Mustafa Kemal'siniz;

Sizler o ulu önderin, o büyük komutanın, o usta devlet adamının hitabesini içselleştirmiş, aklıyla yüreğiyle idrak etmiş, gururlu evlatlarımızsınız. Bu yaptığınız tören için, emeğiniz için her birinize tek tek teşekkür ederim. Umutsuz olmak için bahanemiz yok, nedenimiz yok demiştim.. Kanıtı da sizlersiniz. Vazifeniz de bellidir. Kudretinizin kaynağı da… İYİ ki varsınız! “

“Bir kez daha, yürekten haykıralım:  Ne mutlu "Türk'üm!" diyene!  Sağ olun, var olun!”

canakkale3.jpg