İYİ Parti'den çocuk istismarına tepki: "Bu çığlığa artık kulak tıkamayın"

İYİ Parti'den çocuk istismarına tepki: "Bu çığlığa artık kulak tıkamayın"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, yaptığı yazılı bir açıklamada çocuk istismarına çok sert tepki gösterdi. 2002'den bu yana çocuk istismarının yüzde 434 arttığına dikkat çeken Özdağ, "Bu çığlığa artık kulak tıkamayın" dedi.

İYİ Parti Medya ve Propagandadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Ümit Özdağ, son günlerde artan çocuk istismarına çok sert tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama ile konuya değinen Özdağ, "Faillere uygulanan ölçüsüz cezasızlık, iyi hal indirimi, erken salıvermeler veya takipsizlik kararları kamuoyu vicdanını zedelemekte ve haklı bir kitlesel öfkeye yol açmaktadır" sözleriyle ilgili davalarda verilen kararları eleştirdi.

"Bu çığlığa artık kulak tıkamayın" diyen Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"Çocuklara yönelik cinsel saldırılar ne korkunçtur ki “münferit” olmaktan çıkmıştır. AKP iktidarının başlangıcı olan 2002’den bu yana bu saldırılar %434 oranında artmıştır. Sadece 2017’de 387 çocuğumuz cinsel istismara uğramıştır. 2018 Ocak ve Şubat aylarındaki çocuğa ve hatta bebeğe yönelik cinsel şiddet vakaları telaffuz edilmeyecek kadar çoktur. Faillere uygulanan ölçüsüz cezasızlık, iyi hal indirimi, erken salıvermeler veya takipsizlik kararları kamuoyu vicdanını zedelemekte ve haklı bir kitlesel öfkeye yol açmaktadır.

Bu kan dondurucu konuyla ilgili muhalefet tarafından verilmiş olan önergeler, kanun teklifleri, soruşturma istekleri AKP milletvekillerinin oyları ile çoğu kez reddedilmiş ya da örneğin 2016’da verilen bir önerge hala komisyonlarda bekletilmektedir. 19/02/2018 günü yaptığı açıklamada Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, çocukların korunması konusunun Bakanlar Kurulu’nda “detaylı şekilde görüşüldüğünü” belirtmiş, “6 Bakandan oluşan” bir komisyon kurulacağını ifade etmiştir.

Kurulan komisyonlar, sonuçsuz kalan soruşturmalar ve kapanan dosyalar konusunda, AKP’nin sicili hepimizin malumudur! 15 Temmuz FETÖ’cü darbesini araştıran komisyonun faaliyetleri bile durdurulmuştur. AKP hükümeti artık “milletin gazını almaya yönelik”, göstermelik komisyonlar kurmaktan öteye gitmeli, işletilmeyen TBMM ise ivedilikle inisiyatif alarak gerekli düzenleme ve takipleri yapmalıdır.

Çocuğun cinsel istismarı çocuk haklarının en ağır ihlalidir. Çocuğun cinsel dokunulmazlığına karşı işlenen suçlar, mevcut siyasi gündem ne olursa olsun, öncelikle ele alınması elzem olan ve HEMEN, ŞİMDİ çözülmesi beklenen bir sorundur. Ötelenen, ertelenen, sumen altı edilen her vakada HAK önünde ve Halk nezdinde SORUMLU OLURSUNUZ."

İlgili Haberler