İYİ Parti'den Diyanet'e '26 Ağustos' talebi

İYİ Parti'den Diyanet'e '26 Ağustos' talebi
İYİ Parti, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Malazgirt’ten bugüne vatan uğruna can veren tüm şehitler için 26 Ağustos Pazartesi günü eş zamanlı olarak tüm camilerde sela okutulmasını talep etti.

İYİ Parti, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan şehitlerimiz için sela okutulması talebinde bulundu. İYİ Parti adına Toplumsal Politikalar Başkanı ve Ankara milletvekili Şenol Sunat'ın yaptığı başvuruda, "Anadolu topraklarında, Malazgirt’le başlayan mücadele, yine bir 26 Ağustos’ta işgallerden kurtulmaya, yeni bir doğuşa, yeni bir dirilişe sahne oldu. Malazgirt’ten bugüne 948 yıl, Büyük Taarruzla İzmir’e doğru başlayan o kutlu zaferin üzerinden ise tam 97 yıl geçti." denilerek, "26 Ağustos Pazartesi günü, eş zamanlı tüm camilerimizde birliğe davet anlamını da içeren 'sela' okutulması hem manevi bir borcu yerine getirmek hem de iman tazelemek olacaktır." ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti'nin Diyanet İşleri Başkanlığı'na yaptığı başvurunun tamam şu şekilde:

"Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş

T.C. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanı

Türk Milletine Anadolu kapılarını açan Malazgirt Zaferi ve Türk Milletinin üzerine bir kâbus gibi çöken esaret zilletini paramparça eden Başkumandanlık Meydan Savaşının başlangıcı olan 26 Ağustos, şanlı tarihimizde iki gurur verici mücadelenin yıl dönümü olması hasebiyle kutlu bir gündür.

Anadolu topraklarında, Malazgirt’le başlayan mücadele, yine bir 26 Ağustos’ta işgallerden kurtulmaya, yeni bir doğuşa, yeni bir dirilişe sahne oldu.

Malazgirt’ten bugüne 948 yıl, Büyük Taarruzla İzmir’e doğru başlayan o kutlu zaferin üzerinden ise tam 97 yıl geçti.

Ne Mutlu ki Yüce Allah bizlere, Sultan Alparslan ve Mustafa Kemal Atatürk gibi önderleri hediye etmiş. Halen bizlere ışık tutuyorlar.

Anadolu toprakları destanların, efsanelerin, nice isimsiz kahramanların, vatan kurtaranların, imkânsız denilen ne varsa üstesinden gelenlerin var olduğu eşsiz bir coğrafyadır.
Bu coğrafyada asırlar boyu ayakta kalabilmek, yürek ister, sevda ister, uğruna ölümü göze almak ister. Bölücü hain terör örgütü ile mücadelede ve 15 Temmuz Hain darbe girişiminde gözlerini kırpmadan ülkesine, devletine, milletine sahip çıkan şehadet mertebesine ulaşan vatan evlatlarıdır en son örnekleri.

Milletimizin birlik, kardeşlik ve beraberliğe en çok ihtiyacı olduğu bugünlerde, o günden bugüne tüm şehitlerimizi yad etmek ve bu ülkenin vatan olması uğruna ne bedeller ödendiğini hatırlamak için,

26 Ağustos Pazartesi günü, eş zamanlı tüm camilerimizde birliğe davet anlamını da içeren “sela” okutulması hem manevi bir borcu yerine getirmek hem de iman tazelemek olacaktır.

Diyanet İşleri Başkanlığımızdan talebimizdir. Gereğini saygılarımla arz ederim."