İYİ Parti'den Ekrem İmamoğlu'na tam destek

İYİ Parti'den Ekrem İmamoğlu'na tam destek
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde CHP ile iş birliği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kavuncu, "İstanbul’u almak için için elimizden geleni yapacağız" diyerek Ekrem İmamoğlu'nu her konuda destekleyeceklerini söyledi.

İYİ Parti’de geçen hafta gerçekleştirilen olağanüstü kongrede 252 delegenin oyunu alarak yeniden İstanbul İl Başkanlığı’na seçilen Buğra Kavuncu, demokratik bir seçim olduğunu ve bunu bir zafer olarak görmediğini belirterek, asıl zaferin mevcut iktidarın seçimde yenilgiye uğratılmasıyla gerçekleşeceğini söyledi. İstanbul’da İYİ Parti’nin Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğini ve birlikte nasıl bir yol izleneceğini CHP’nin belirleyeceğini anlatan Kavuncu, “Nerede ve hangi konuda desteğe ihtiyaç olduğunu söyleyecek olan taraf CHP. İstanbul’un alınması için elimizden ne geliyorsa onu yapacağız” dedi.

Yerel seçimlerde İstanbul’da CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceklerini anlatan Kavuncu, “Biz ortak müşterekler konusunda CHP ile bir işbirliği sağladık. Ekrem İmamoğlu da Beylikdüzü’nde yaptığı güzel hizmetlerden dolayı tanıdığımız, bildiğimiz bir aday. İşbirliğinin şartları neyi gerektiriyorsa İYİ Parti olarak biz de onları sağlayacağız. Tabanımızın da İmamoğlu ile hiçbir sıkıntısı yok. Dolayısıyla tabanda da bir sorun yaşayacağımızı hiç düşünmüyorum. Bu süreç içinde iki parti arasında oluşturulacak komisyonlar bir araya gelerek kaynaklarımız ve projelerimiz üzerine görüşmeler yapacak. Kampanya süreci içinde de İYİ Parti olarak bizim katkımız, desteğimiz nasıl olur bunu komisyonlar netleştirecek. İstanbul’u almak için elimizden gelen neyse onu yapacağız” dedi.

"SÜRPRİZLER YAŞAYACAĞIZ"

Seçimlerde büyük sürprizlerin de yaşanabileceğini anlatan Kavuncu, “AKP’nin büyük farklarla kazandığı ilçe belediyelerinde ciddi bir zafiyet ve yıpranmışlık var. 2014 yerel seçimlerinde büyük bir farkla kazanmış olmalarına rağmen bugüne kadar geçen süreçte Sayıştay raporlarından tutun da vatandaşın tepkilerinin artmasına yol açan birçok yanlış yapıldı. Dolayısıyla çok küçük farkların olduğu bıçak sırtı ilçelerin yanı sıra AKP’de geçen 5 yıllık süreçte hem yolsuzluk hem hizmet anlamında çok tahrip edilmiş ilçeler var. Bu yerel seçimlerde belki de çok büyük sürprizler yaşayacağız” diye konuştu. CHP ile işbirliği içinde olmalarının nedeninin mevcut zihniyeti yıkmak ve vatandaşa doğru hizmet vermek olduğunu belirten Kavuncu, “Kendilerinin de ifade ettiği gibi başta İstanbul olmak üzere kentlere ihanet ettiler. Asıl zafer mevcut iktidarın seçimde yenilgiye uğratılmasıyla gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Akrabaları üzerinden kendisine yönelik FETÖ’cü iddialarına da tepki gösteren Buğra Kavuncu, “Ben 45 yaşında bir bireyim. Suçu olan yargıya hesap verir. Bu iddialara karşı gelen partilerin üst yönetiminden başlayarak bu işin siyasi ayağını çıkartalım ve ilk bizden başlayın diyoruz. Ama hükümet bu önerimize de yaklaşmıyor” dedi.