İYİ Parti'den Erdoğan'a 'ikinci mektup' sorusu

İYİ Parti'den Erdoğan'a 'ikinci mektup' sorusu
İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ikinci bir mektup gönderdiği iddialarına ilişkin olarak, “Sayın Cumhurbaşkanı bu sorudan neden kaçmaktadır? Mektup geldi mi gelmedi mi bunu cevaplamak bu kadar zor mudur?” diye sordu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ikinci bir mektup gönderdiği iddialarına ilişkin TBMM’de konuştu.

Meclis Genel Kurulu’ndaki oturumda, Meclis Başkanvekili Mithat Sancar’ın grup başkanvekillerine yerlerinden söz vermesi üzerine ABD Başkanı Trump’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ikinci bir mektup gönderdiği yönündeki söylentilere ilişkin konuşan Dervişoğlu, "Mektupta S-400'lerin kullanılması halinde ekonomik yaptırımların uygulanacağı iddia edilmiştir. İki gündür bu iddialar ortada dolanırken dün ABD ziyareti öncesi yapılan basın toplantısında gazetecilere bu sorunun sorulmaması talimatı verilmiş. Sayın Cumhurbaşkanı bu sorudan neden kaçmaktadır? Mektup geldi mi gelmedi mi bunu cevaplamak bu kadar zor mudur? Geldiyse cevap verdiniz mi yoksa ilk mektup gibi sessiz mi kaldınız? Bunu öğrenmek de temsil ettiğimiz Türk milletinin en tabii hakkıdır." ifadelerini kullandı.