İYİ Parti’den, HaberTürk’teki iddialara çok sert tepki

İYİ Parti’den, HaberTürk’teki iddialara çok sert tepki
Akşener’in evinin önündeki provokasyonla ilgili yapılan yayınlara İYİ Parti’den sert tepki geldi. Başkanlık Divanı sonrası konuşan Genel Sekreter Paçacı, “HaberTürk’e sesleniyoruz. Bu izansızlığa, bu yalana tevessül eden bir kişi gazeteci olamaz” dedi.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

Ciner Holding'e bağlı HaberTürk'te evdeki üçüncü kişinin önce MHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’na gittiği ve orayı organize ettikten sonra Akşener’in yanına döndüğü iddiası dile getirilmişti.

Başkanlık Divanı sonrası konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Genel Sekreter Cihan Paçacı, HaberTürk’teki iddialara çok sert tepki gösterdi. Paçacı, “Bu yalana, bu izansızlığa tevessül edenler gazeteci olamazlar” dedi.

Paçacı, "Buradan HaberTürk yönetimine sesleniyoruz; Bu izansızlığa, bu yalana tevessül eden bir kişi gazeteci olamaz. Dün, genel başkanımızın evi önündeki eylemi bizzat Devlet Bahçeli bile üstlenmişken, bu yalan ve iftira tuzağına düşen bir yayıncılık, ülkemiz için tehlikelidir. Olay günü, sayın genel başkanımızın konvoyuyla birlikte İstanbul’a giden ve o görüntüleri çeken kişi, sayın Genel Başkanımızın üniversiteden bir öğrencisi ve 30 yıllık aile dostudur. Ve bir ev sahibi, evindeki misafirle ilgili olarak ne kimseye bir şey sormak ne de açıklama yapmak zorunda değildir. Evin mahrem olduğu, töremizde yeri olan bir gerçektir. Ve üzülerek görüyoruz ki, bunu hala anlayamamış olanlar var" ifadelerini kullandı.

UTANMASALAR “BAHÇELİ’NİN TWEETLERİNİ DE AKŞENER ATTIRDI” DİYECEKLER

“MHP'li grubun Akşener'in evinin önüne slogan atarak geldiği görüntüleri izleten Paçacı, "Bu görüntüler, bizzat o eylemi düzenleyenlerin çektiği görüntülerdir. Eğer olayın görüntüsünü çekmek, bir tezgâhı işaret ediyorsa, asıl adrese bakmak lazımdır. Sayın Bahçeli’nin olayı üstlendiği hatırlanırsa, evin önünde toplanan partililerinin çektiği görüntüleri de mi sayın Genel Başkanımız çektirdi?"

“Utanmasalar, sayın Devlet Bahçeli’ye o tweet’leri bizzat sayın Meral Akşener attırdı diyecekler. Utanmasalar, MHP Üsküdar ilçe yönetimi, İYİ Parti’ye bağlı diyecekler. Arkadaşlar, herkesi ciddiyete davet ediyoruz. Bu işler ciddi işlerdir. Kimler olduklarını bildiğimiz birkaç suflörün fısıltılarıyla, Türk Milleti’ni kandırmaya kalkmak büyük ayıptır" şeklinde konuştu.”

AKŞENER’İN EVİNİN ÖNÜNDE PROVOKASYON

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Twitter hesabı üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i hedef göstermesinin ardından MHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'na üye bir grup, Akşener'in İstanbul Beylerbeyi'ndeki evinin önünde provokasyon yapmıştı.

Olay kısa sürede sosyal medyada gündem olmuş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye tepki gösterilmişti.

Akşener, saldırıyla ilgili olarak "Ülkemizin siyaset tarihinde öyle bir olay yok" açıklaması yaparken Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında "Davete icabet ederiz" şeklindeki sözlerle provokasyonu hem kabul etmiş hem de savunmuştu.

İlgili Haberler