İYİ Parti’den iktidara Ali Demir sorusu

İYİ Parti’den iktidara Ali Demir sorusu
İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk ÖSYM eski Başkanı Ali Demir’in serbest bırakılmasını Meclis gündemine taşıyarak, “Ali Demir neden serbest bırakıldı?” diye sordu.

FETÖ’ye üyelik suçlamasıyla hakkında soruşturma yürütülen ve geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmasının ardından ev hapsi cezasına çarptırılan ÖSYM eski Başkanı Ali Demir’in daha sonra ev hapsi kararı da kaldırılmıştı.

Demir’in serbest bırakılmasını Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, çalınan KPSS sorularını da hatırlatarak, “Ali Demir neden “FETÖ’cülerle çalışmayı sürdürdünüz, delil kitapçıklarını yaktınız?” sorusuna siyasileri hedef gösterdi” ifadelerini kullandı.

Koncuk sözlerine şöyle devam etti:

“2011 ve 2012 sınavları karıştırılıyor. 2010’da bir hırsızlık vardı belgesini koyduk iptal ettirdik. 2012’de de sınav soruları sınavın başlamasından bir saat sonra internet sitelerinde yayınlandı. Bu sorular sadece ÖSYM’nin elinde olan sorulardı. Ben bunu o dönem sormuştum. Sayın Naci Bostan’cı telefonla yayına katılıp sınavın tertemiz olduğunu savunmuştu çok iyi hatırlıyorum.”

“Diyarbakır dışında diğer illere soruların gitmediğini nereden bileceğiz. Bu milletin bu hırsızlığın arkasında kimlerin olduğunu, hangi önemli siyasetçinin talimat verdiğini öğrenmeye hakkı olduğunu düşünüyorum. Milyonlarca insan alın teri dökecek, hırsızlık tespit edilecek ama sınav iptal edilecek. Hırsızlar sorumluluk almayacak ve Ali Demir serbest bırakılacak. Buna AK Parti Grubunun vicdanı ‘Yapılanlar doğrudur’ diyorsa söyleyecek bir şeyim yok.”