İYİ Parti'den imar barışı tepkisi

İYİ Parti'den imar barışı tepkisi
İmar Barışı'nda sürenin uzatılmasına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, "AKP önce eşeğimizi kaybettiriyor sonra bulduryor bizi mutlu ediyor(!)" ifadelerini kullandı.

Hükümetin, 24 Haziran seçimlerine günler kala gündeme getirdiği ve seçim hamlesi olarak değerlendirilen İmar Barışı düzenlemesi 31 Mart seçimleri öncesi 6 ay daha uzatıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından duyurulan karar tepki gösteren İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, "Topluma yasa dışı iş yaptırıyor sonra paranın hatırı için lutfedip af(!) ediyor.Sonuç kördüğüme dönmüş sorunlar" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın Twitter hesabından yaptığı o paylaşım şöyle:

"İmar barışı(!) 6 ay uzatılmış.Savaş mı yaptık ki barış yapıyoruz. AKP önce eşeğimizi kaybettiriyor sonra bulduryor bizi mutlu ediyor(!).Çıkardığı yasaları uygulamıyor. Topluma yasa dışı iş yaptırıyor sonra paranın hatırı için lutfedip af(!) ediyor.Sonuç kördüğüme dönmüş sorunlar"

İMAR BARIŞI BAŞVURULARI NE ZAMAN BİTECEK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine İmar Barışı’na başvuruları 15 Haziran 2019’a kadar uzatıyoruz. Yapı Kayıt Belgesi bedeli ödemeleri için de son tarihi 30 Haziran 2019 olarak belirledik” dedi.