İYİ Parti'den iş birliği açıklaması: "20 ilde daha..."

İYİ Parti'den iş birliği açıklaması: "20 ilde daha..."
İYİ Parti Başkanlık Divanı toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, CHP ile devam eden iş birliğine ilişkin, 20 ilde daha görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

İYİ Parti Sözcüsü Mustafa Cihan Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener liderliğinde gerçekleştirilen Divan Toplantısının ardından parti Genel Merkezi'nde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Paçacı, CHP ile devam eden iş birliği görüşmelerine ilişkin bir soruya "21 ilde anlaşma sağlanmıştı, bunun dışında 20 ilde daha görüşmeler sürüyor. Büyük çoğunlukta anlaşma sağlanacaktır" şeklinde cevap verdi.

Paçacı'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

"AKP’nin dün yaptığı grup toplantısında AK Parti genel başkanı Sayın Erdoğan: “Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çekenlere, mevcut borçlarını ödemesi için imkan sağlıyoruz. Vatandaşın borcu, Ziraat bankası çatısı altında toplanacak. Vatandaş Ziraat bankasından çekeceği kredi ile borcunu kapatacak” demiştir. AK Parti’nin bu girişimi yine İYİ Parti’nin tekliflerinden birisidir."

"Futbol kulüplerinin borçlarının yeniden yapılandırılması ve kredi kartları borçlarının satın alınması Ziraat Bankası’nın asli görevleri dışındadır. Verilen bu tip görevler ilgili bankanın asli görevini aksatmasına sebep olabilecektir."

"Geçen 17 yılda seçimler öncesinde elindeki havuz medyasıyla millilik ve maneviyat söylemlerinde tavan yapan AKP hükümeti, seçimlerin ardından bu söylemlerini unutmaktadır. Yine önümüzde bir seçim süreci mevcuttur ve aynı kısır döngü yaşanmaktadır. Memlekette yerli ve milli ne varsa satıp savan AKP şimdi de Tank Palet Fabrikası'na gözünü dikmiştir. İYİ Parti, ordumuzun bir parçası olan, ülke ekonomisine milyarlarca dolarlık artı değer kazandıran bu tesislerin, sonucu şimdiden belli olan satışına karşıdır. "

"Demokrasinin olmazsa olmazı adil seçimlerdir. Seçimlerin sorumluluğu yargıya aittir. Tespit edilen usulsüzlükler yargıya taşınarak gereğini adaletten beklerler. Kamuoyunu yaralayan bir adli olayı milletle paylaşıyorum."

"24 Haziran seçimlerinde 3 bini aşkın öğrenci oy kullanmaması gerekirken, kursiyer gösterilerek oy kullandırılmıştır. Sayın Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın, konuyu yargıya taşımıştır. İlgili savcı dosyayı zaman aşımı için bekletmiş, daha sonra da takipsizlik kararı vermiştir. Yargının bu tutumu tuzun koktuğunun en bariz göstergesidir."

"20 İLDE DAHA..."

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Paçacı, iş birliğine ilişkin bir soruya şöyle cevap verdi:

"Şu ana kadar 21 büyükşehirde bir anlaşma sağlanmıştı bugün itibariyle bu şehirlerin ilçeleri Ankara, İstanbul İzmir hariç tamamlanmış sayılır. Bunun dışında 20 ilde görüşme vardır büyük çoğunluğunda anlaşama sağlanacaktır. Bu hafta sonu karara bağlanacaktır. Adıyaman ve Ordu’da durum net değildir. CHP Adıyaman’da Saadet Partisi’ni destekleyecek deniliyor ancak İYİ Parti’nin dahil olduğu bir durum şu an söz konusu değildir."