İYİ Parti'den istifalara ilişkin açıklama

İYİ Parti'den istifalara ilişkin açıklama
İYİ Parti kurucu üyeleri Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor, görevlerinden ve partiden istifa etti. İstifaların ardından İYİ Parti'den açıklama geldi.

İYİ Parti GİK Üyesi Yusuf Halaçoğlu, Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor düzenledikleri ortak basın toplantısında partiden istifa ettiklerini açıkladı.

Üç isim adına basın açıklaması yapan Halaçoğlu, istifa öncesi Genel Başkan Meral Akşener'le görüşmediklerini ve kendisine bir kırgınlığı olmadığının altını çizdi.

"MHP veya başka bir partiye geçecek misiniz?" sorusuna cevap veren Halaçoğlu, "Hiçbir partiye gitmemiz, dönmemiz söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

d1851d7b-9d1d-4d7d-b235-76f2556c8b3f_16_9_1533542824-880x495.jpg

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

İstifaların ardından açıklamada bulunan İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "Hayatın her alanında olduğu gibi, siyasette de istifa tek taraflı bir tasarruftur. Siyaset, 'insan kazanma' sanatı olmakla birlikte, vicdanı da olan bir kurumdur. Sayın Bor, Sayın Halaçoğlu ve Sayın Yeniçeri'nin istifa kararlarını saygıyla karşılıyoruz. Ancak, gerekçelerindeki siyasi parti tarifinin, geçmiş tecrübelerinin aksine son çalıştayımızda da olduğu gibi, görüşlerini özgürce ifade ettikleri İYİ Parti'ye ve siyaset vicdanına uymadığı kanaatindeyiz. Kararlarının kendileri için hayırlı olmasını dileriz" ifadelerini kullandı.