İYİ Parti'den konkordato başvuruları hakkında soru önergesi

İYİ Parti'den konkordato başvuruları hakkında soru önergesi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu, Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kaybetmesinden etkilenen büyük şirketlerin konkordato başvurularını Meclis'e taşıdı.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

Türk Lirası'nın dolar karşısında yüzde 40'lık bir oranda değer kaybetmesinin ardından şirketler bir bir konkordato başvurusunda bulunuyor.

Son iki ay içerisinde Türkiye'nin büyük şirketleri arasında yer alan Hotiç, Beta, Yeşil Kundura, Keskinoğlu, Gilan, Mendo İç Giyim, Makro Market, Dizayn Boru, Aker İnşaat gibi şirketler, giderek kötüleşen ekonomimizden etkilenerek konkordato başvurusunda bulundu. 

Şirketlerin konkordato başvurusuna dikkat çeken İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yanıtlaması üzerine Meclis'e soru önergesi verdi.

Dervişoğlu soru önergesinde, 9 aylık süreçte kaç firmanın konkordato başvurusunda bulunduğunu da sordu.

Dervişoğlu'nun 4 sorudan oluşan önergesi şu şekilde:

1- 1 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar konkordato talebinde bulunan kaç firma vardır?

2- Konkordato talebinde bulunan firmaların ticari faaliyetlerine tekrar sağlıklı bir şekilde devam edilebilmesi için bakanlığınızın bir çalışması var mıdır ve bu konuyla ilgili tedbirleriniz nelerdir?

3- Türk Lirası'nın Amerikan Doları ve Euro karşısında değer kaybetmesi ve faiz oranlarının yükselmesi sebebiyle, ekonomik sıkıntılar yaşayan firmaların iflasın eşiğine gelmemesi ve iflasın eşiğinde olan firmalarımızın da domino etkisi yaratabilecek şekilde diğer firmalarımızı etkilememesi için aldığınız tedbirler nelerdir?

4- Kamu kurumlarına hizmet sunan firmalarımızın geçmişten kalan kamu alacaklarını tahsil edememeleri sebebiyle doğan mağduriyetlerin giderilmesi ve aynı sebeplere dayanarak doğan tazminat hakları hususunda bir çalışma var mı? 

soru.jpg

İlgili Haberler