İYİ Parti'den kuyrukta bekleyen TIR şoförlerine ziyaret

İYİ Parti'den kuyrukta bekleyen TIR şoförlerine ziyaret
İYİ Parti Heyeti, Gürcistan'a geçmek için Sarp Sınır Kapısında günlerce bekleyen ve uzun kuyruklar oluşturan TIR şoförlerini ziyaret etti, sorunlarını dinledi.

İYİ Parti'den kuyrukta bekleyen TIR şoförlerine ziyaret

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Çevre ve Doğa Politikaları Başkanı Arzu Önşen, Toplumsal Politikalar Başkanı Ünzile Yüksel''den oluşan heyet Gürcistan''a giriş yapmak için Arhavi''den başlayıp Sarp Sınır Kapısı''na kadar uzanan kilometrelerce araç kuyruğunda bekleyen, TIR şoförlerinin yaşadığı sorunları yerinde tespit etmek için Sarp Sınır Kapısı''na gitti. 

Burada bir açıklama yapan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "Sınırda günlerdir bekleyen şoför kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları yerinde görmek ve birinci ağızdan dinlemek için buradayız. TIR şoförü arkadaşlarımızla görüştük  onları dinledik, gördük ki; çok sorunları var, yollarda perişanlık yaşıyorlar. Şoför arkadaşlarımız Arhavi''de kuyruğa girdiklerini ve 20 km.lik yolu üç-dört günde geçerek Sarp Sınır Kapısı''na ulaştıklarını söylediler. Bu arkadaşlarımız, TIR parklarının  olmadığını, tuvalet, banyo gibi ihtiyaçların  karşılayacak tesis bulunmadığını, bu şartlar altında 3-4 gün araç kuyruğunda beklediklerini ifade ettiler. Araçlarını yol kenarında park ederek adım adım ilerleyebildiklerini, dar olan yolda her an bir trafik kazası yaşama risklerinin olduğunu belirttiler. Günümüzde bu tür sorunların yaşanması kabul edilebilir bir durum değildir.  Buraya daha önce yine gelmiştim. Burada yaşanan sorunları TBMM''de dile getirmiş, sorunların giderilmesi hususunda girişimlerde bulunmuştum. Ancak gördüğümüz şu ki; değişen birşey yok. Mağduriyet aynen devam ediyor. TIR şoförü vatandaşlarımızın sesine kulak verilmelidir ve sorunlarına acilen çözüm bulunmalıdır.  Sarp Sınır Kapısına Devlet el atmalı, bu kapı ''dert kapısı'' olmaktan çıkarılmalıdır." dedi.



Örs, gümrüklerdeki işlemlerin yavaşlığına ve personel eksikliğine dikkat çekerek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"TIR şoförü arkadaşlarımız kapılardaki işlemlerin yavaşlığından şikayetçidirler. Kapıdaki personel sayısı artırılsın; işlemler hızlandırılsın, altyapı eksiklikleri giderilsin. Şoförlerimizin evlerinden ve ailelerinden çok uzaklarda yaşadıkları bu çile Türkiye''ye yakışmıyor. Buradan da ilgili bakanlıklarımıza ve yetkililerimize seslenmek istiyorum: Sarp Sınır Kapısı''nda yaşanan perişanlık bir an evvel son bulsun. İnsanları bezdiren bu çileli bekleyişlerin bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirler vakit geçirilmeden alınsın."