İYİ Parti'den Libya tezkeresi kararı

İYİ Parti'den Libya tezkeresi kararı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin bugün Meclis'te oylanacak olan Libya tezkeresi için hayır oyu kullanacaklarını açıkladı.

İYİ Parti, bugün Meclis'te oylanacak ve Türk askerinin Libya'ya gitmesini ön gören tezkere için hayır oyu kullanacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açıklamada Türkiye'nin Suriye'de olduğu gibi bir Arap iç savaşının parçası olmaması gerektiğini belirterek, söz konusu tezkerenin ülkenin güvenliği açısından tehdit oluşturacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gazetecilere yaptığı açıklamanın satır başları şöyle:

"Başkanlık divanımız bugün saat 14.00’da oylanacak tezkerenin Türkiye’nin milli güvenliği için bir tehdit oluşturacağını, milletimizin bağrından çıkmış Mehmetçiğimizin nahak yere şehit olmasına yol açabileceğini, 2 bin kilometre ötede bir yere muharip güç göndermenin sakıncalı olduğunu, bir Arap iç savaşının parçası olmanın Suriye’de olduğu gibi Türkiye’ye fayda getirmeyeceğine kanaat etti.

Suriye’de iç savaşın parçası olmanın bir kazancı olmadı. Bu deneyimden yol çıkarak, 2 bin kilometre uzakta bir iç savaşın yaşandığı Libya’da Türkiye’nin iki gücün, yani Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Hafter güçleri arasında arabuluculuk yapması doğrudur. Ama asker göndermesi ve muharip asker göndermesi, o iç savaşın bir diğer alanında taraf olmasını doğru bulmadık."

Bugün bir kere daha anladık ki kuvvetle anladık ki Türkiye'nin iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekten başka çaresi yoktur.

Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretinde kendisine şahsen hem ben hem de Ümit Özdağ, Musa Dervişoğlu, Ahmet Erozan'ın katıldıüğı bir toplantı yaptık. Bu arkadaşlarımız tek tek soru sordular. Önemli bir soru vardı çerçevesi nedir;? 'Bu ucu açık bir tezkere midir?' Sayın Bakan'ın verdiği cevap 'evet' oldu. 'Buna yönelik tedbir alınmışmıdır' ikinci, soruydu. Erdoğan'ın canı istediği gibi davranış tavır ve içine girebileceği yetkilerin kendisine verildiği bir tezkere olarak değerlendirdik. Allah bu milleti korusun."