İYİ Parti'den Mansur Yavaş iddialarına yalanlama

İYİ Parti'den Mansur Yavaş iddialarına yalanlama
"İYİ Parti Ankara'da Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesini istemiyor" haberine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın çok sert tepki gösterdi. Aydın, haberin yalan olduğunu ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Mansur Yavaş ile ilgili iddiaları sert bir dille yalanladı.

31 Mart yerel seçimlerinde iki parti arasında yapılacak iş birliği konusunda anlaşmaya varılırken bazı haber sitelerinde "CHP'nin Yavaş'ı Ankara'dan aday göstermesine İYİ Parti tabanının sıcak bakmadığı" iddialarına yer verilmişti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi.

Aydın, açıklamasında "CHP, Sayın Mansur Yavaş da dahil Ankara'da istediği adayı çıkarabilir, bu husus kendi takdirlerindedir" ifadelerini kullandı.

Aydın'ın açıklamaları şöyle:

"İYİ Parti heyeti olarak bu haberde belirtildiği gibi bir tavsiye ve talebimiz kesinlikle olmamıştır. CHP, Sayın Mansur Yavaş da dahil Ankara'da istediği adayı çıkarabilir, bu husus kendi takdirlerindedir. Asılsız haber ve yorumlara itibar etmeyiniz."

Cumhuriyet gazetesinin haberinde şu ifadeler kullanılmıştı:

"Kulislerde 18 Aralık’taki PM toplantısında İstanbul Büyükşehir adayının da açıklanabileceği iddia ediliyor. Öte yandan İYİ Parti heyeti CHP’ye belirleyeceği Ankara adayının Mansur Yavaş olması durumunda İYİ Parti tabanının buna sıcak bakmayacağı görüşünü bildirdi. İYİ Parti heyetinin Yavaş’ın kendilerini reddetmesi nedeniyle tabanlarının bu isme tepkili olduğunu söylediği öğrenildi."

İlgili Haberler