İYİ Parti'den Milli Eğitim Bakanı'na soru önergesi

İYİ Parti'den Milli Eğitim Bakanı'na soru önergesi
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin çalıştıkları kurumlarda yaşadıkları sorunlar hakkında önerge verdi.

İYİ Parti Anlatya Milletvekili Feridun Bahşi, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yanıtlaması istemiyle verilen önerge şu şekilde;

"Ülkemizde Özel Gereksinimli öğrenciler özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden destek eğitim almaktadırlar. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde özel eğitim bölümünden mezun olan özel eğitim öğretmenleri, zihin
engelliler öğretmenleri, işitme engelliler öğretmenleri, görme engelliler öğretmenleri ve bunlar dışında özel eğitim bölümü mezunu olmayıp özel eğitim sertifika programını tamamlayan öğretmenler de çalışmaktadır. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan, özel eğitim bölümü mezunu olmayan öğretmenler çalıştıkları kurumlarda bir çok sorunla karşılaşmaktadırlar.

Buna göre;

1) Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmenlerin de kadroya alınması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?

2) Hem öğretmen hem de işçi olarak nasıl çalıştırılabilir? Bununla ilgili bir yasal düzenleme yapılacak mıdır?

3) Yaz tatili uygulaması özel eğitim ve rehabilitasyonda çalışan öğretmenlere de tanınacak mıdır? Bu konu ile ilgili bir çalışma var mıdır?

4) MEB özel öğretim kurumları genel müdürlüğünün buralarda istihdam edilen öğretmenlerin özlük haklarına yönelik bir çalışması var mıdır?

5) Haftada 40 saat derse giren bir öğretmen hem fiziki hem de ruhen yıpranmaktadır. Ders saatleri ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?

6) Özel öğretim kurumları genel müdürlüğünün, rehabilitasyon merkezlerindeki çalışanlar için özlük haklarının ihlali olup olmadığı yönünde bir denetlemesi var mıdır?"

soru-002.jpg