İYİ Parti'den o iddialara cevap

İYİ Parti'den o iddialara cevap
Berlin'de düzenlenen “Demokratik Türkiye İçin Toplumsal Sözleşme” konferansına İYİ Parti'nin de katıldığı iddialarına çok sert cevap geldi. Parti'den yapılan açıklamada "Toplantının konusu da, sonuç bildirgesi de İYİ Parti ilkelerine aykırıdır" denildi.

“Demokratik Türkiye İçin Toplumsal Sözleşme” başlığı ile Berlin'de gerçekleştirilen konferansa İYİ Parti'nin katıldığına ilişkin partiden yazılı açıklama yapıldı.

İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanı Ahmet Kâmil Erozan'ın imzası ile yapılan yazılı açıklamada, "Türkiyelilik üzerine vurgu yapılan bu toplantının konusu da, sonuç bildirgesi de İYİ Parti ilkelerine aykırıdır" ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti'den yapılan açıklama şöyle:

"Geçtiğimiz hafta sonu Almanya’nın Berlin kentinde düzenlendiğini öğrendiğimiz “Demokratik Türkiye İçin Toplumsal Sözleşme” başlıklı konferansa İYİ Parti katılmamıştır.

Toplantıya ‘arkadaş daveti’ ile katıldığını beyan eden Mahican Balcı adlı vatandaşımızın, medyada “İYİ Parti Berlin Temsilcisi” olarak lanse edildiğini görmekteyiz. Kendisinin Partimizle kurumsal bir ilişkisi bulunmamaktadır. Bunun yanında toplantıya daveti ve toplantı sırasında yer gösteriminin ardından yapılan fotoğraf çekimini de, söz konusu toplantı ile Partimizi ilişkilendirme gayreti olarak değerlendiriyoruz.

“Türkiyelilik” üzerine vurgu yapılan bu toplantının konusu da, sonuç bildirgesi de İYİ Parti ilkelerine aykırıdır.

İYİ Parti “Türkiyelilik” kavramını reddeder. Partimizin bu noktadaki tavrı açık ve nettir. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes “Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı” ve “Aziz Türk Milleti”dir."