İYİ Parti'den şarbon çağrısı

İYİ Parti'den şarbon çağrısı
İYİ Parti, Ankara'da yaşanan şarbon olaylarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Ve olayın araştırılması için çağrıda bulundu.

Ankara'da Et ve Süt Kurumu'nca (ESK) kurbanlık olarak Brezilya'dan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki özel çiftliğe getirilen yaklaşık 3 bin 959 büyükbaştan 50'sinin şarbon sonucu telef olmuş ve bölge daha sonra karantinaya alınmıştı. 

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. 

Oral, "Gölbaşı ilçemizin Günalan ve Ahiboz mahalleleri arasında bulunan bir çiftlikte pek çok büyükbaş hayvanın telef olduğuna dair gelen bilgi vatandaşlarımızı harekete geçirmiştir. Olayın basına yansıyan kısmına göre, Et ve Süt Kurumu'nun Kurban Bayramı için Brezilya'dan getirdiği büyükbaşların birçoğu bu çiftlikte telef olmuştur. Çiftliğin girişinde ise, 'Bu mahallede şarbon vardır' yazılı bir uyarı bulunmaktadır. İnsanlar bu levha bahane gösterilerek bölgeye sokulmuyor.

Ortada çok ciddi bir halk sağlığı tehlikesi bulunmaktadır. Basından öğrendiğimiz kadarıyla Et ve Süt Kurumu'nun yaptığı son derece yetersiz açıklama dışında; ne Gölbaşı Kaymakamlığı, ne Gölbaşı Belediyesi ne de kurumlardan bir açıklama yapılmamıştır. Sayın Kaymakam açıklama yapma yetkisi bulunmadığını belirtmiştir.

Sayın Kaymakam'a soruyorum: İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi size bağlı değil midir?" ifadelerini kullandı. 

c767a7b4-f294-4839-9b99-664715c34663.jpg

İlgili Haberler