İYİ Parti'den sert çıkış: "AKP-HDP ortaklığı hız kazandı!"

İYİ Parti'den sert çıkış: "AKP-HDP ortaklığı hız kazandı!"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer, AKP ile HDP'nin tekrar yakınlaştığını söyledi. Çözüm sürecinin tekrar ısıtıldığını savunan Temizer, “AKP-HDP ortaklığı hız kazandı” ifadeleri kullanıldı.

Basın açıklaması yapan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Temizer, AKP ile HDP arasındaki temasa dikkat çekti.

AKP'nin yerel seçimler için HDP ile yeniden işbirliğine girdiğini savunan Temizer, 'çözüm sürecinin tekrar ısıtıldığını' söyledi.

İYİ Partili Yavuz Temizer, hükümete yakın gazetelerin AKP-HDP ortaklığını perdelemek için İYİ Parti'ye iftira attığına vurgu yaparak, "Türk milleti her şeyin farkında" şeklinde konuştu.

Temizer'in açıklamaları şöyle:

"16 yıllık iktidarının sonunda Türkiye’yi derin bir siyasi ve iktisadi krize sürükleyen iktidarın, bir süredir zoraki verdiği millilik pozundan vazgeçtiği görülmektedir. Türklüğü hedefe koyan ve Türk Milliyetçilerini bölücülerle bir tutan açıklamaları göstermektedir ki, Sayın Erdoğan, asli siyasi çizgisine geri dönmüştür."

"Kurucu ve kurtarıcı irademiz olan Türk Milliyetçiliğine yönelik bu saldırılar, çözüm kılıklı yeni bir ihanet sürecinin ayak sesleridir.. Yeniden tedavüle sokulan bu dil, bir AKP-PKK-FETÖ ortak yapımı olan terörle pazarlık günlerinin dilidir. Öyle anlaşılıyor ki, HDP sözcülerinin ısrarlı işbirliği çağrıları Ak Parti’de karşılık bulmakta ve buzdolabına kaldırıldığı söylenen çözüm süreci, yavaş yavaş ısıtılmaktadır."

"Sayın Erdoğan’a hatırlatmak isteriz ki, dün devletimizi hendeklere sürükleyen projenin milli vicdandaki karşılığı “çözüm” değil “ihanet”tir. Kimse boş hayale ve hevese kapılmasın.. Bu projenin güncellenmesine Türk Milleti izin vermeyecektir. Devletimizin istikbalinin, iki faninin siyasi ikbaline feda edilmesine milletimiz izin vermeyecektir."

"Dünün çözüm ortakları olan AKP ile HDP’nin, yerel seçimler öncesinde tekrar bir araya gelmiş olmaları milletimiz tarafından ibretle takip edilmektedir. Borazan medyanın partimizle ilgili iftira senaryoları ise AKP – HDP birlikteliğini perdeleme gayretidir."

"Aziz milletimiz bilmektedir ki, HDP’nin gölgesinin düştüğü yerde İYİ Parti'nin bulunması mümkün değildir. Ezan-ı Muhammed-i, Türk Bayrağı ve Türkiye Cumhuriyeti, İYİ Parti'nin ‘kan kırmızısı’ çizgileridir. Bu değerlerle kavgalı herhangi bir anlayışla bir araya gelmemiz mümkün değildir."

‘TÜRKÇE EZAN’ BAŞLIKLI SENARYO !

"İktidar, Milli değerlerimizi hedef alan tutumlarını aralıksız sürdürürken, konforlu siyasetin diğer ucundaki ana muhalefetin bazı isimleri de manevi değerlerimizi tahrip peşindedir."

"Namazda gözü, ezanda kulağı olmayan bir güruh, Türkçe Ezan hezeyanıyla gündemimizi işgal etmeye çalışmaktadır. Cenaze merasimlerinde avluda durup, ölünce de musallaya yatmak dışında camiye yolu düşmeyenlerin, Ezan-ı Muhammed-i’den rahatsızlık duymalarına elbette şaşırmıyoruz. Ancak, CHP’nin de milletvekili seviyesinden dahil olduğu bu beynamazlar korosu bilmelidir ki, ezanlarımız Türk vatanında ilelebet okunacak ve ilelebet “Allah-u Ekber” diye başlayıp “La ilahe illallah” diye bitecektir."

"Ak Parti’nin milliyetçiliğe karşı yeniden başlattığı saldırılara, CHP’deki unsurların da mukaddesata saldırarak eşlik etmesi ibretlik bir sahnedir. Açıkça ortadadır ki, bütün bu yaşananlar Ak Parti ile CHP’nin seçim stratejisidir."

"Türk siyasetindeki bir Grubu, manevi değerlerimizle, bir başka grubu da milli değerlerimizle barıştıramadık gitti.."

"On yıllardır milletimizin başına bela olmuş bu iki anlayış da İYİ PARTİ tarafından tasfiye edilecektir. Türklüğümüzün meze edilmesine de, mukaddesatımıza dil uzatılmasına da, kesinlikle müsaade etmeyeceğiz."

"Ak Parti ve CHP’nin milliyet ve mukaddesat üzerinden yürütmek istedikleri bu kamplaşma senaryosu milletimizin ferasetini yenemeyecektir."

"Şu gerçeği bir kez daha haykırıyoruz ki;

Tanrı Dağı kadar Türk, Hira Dağı kadar Müslümanız.

İYİ Parti, milletimizin gösterdiği istikamette yürümeye devam edecektir."

 

İlgili Haberler