İYİ Parti'den TÜİK'e enflasyon tepkisi

İYİ Parti'den TÜİK'e enflasyon tepkisi
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz enflasyonda tekrar başa dönüldüğü belirterek “Son birkaç yılda ülkenin namusu olan verilerde toplum zihnine şüphe tohumları ekildi’ dedi.

TÜSİAD Ekonomi Toplantıları başlığıyla düzenlenen toplantı dizisinin ikincisi olan Enflasyonun Nedenleri ve Sonuçları programında konuşan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı  Durmuş Yılmaz, TÜİK’in ekonomiye dair verilerinin toplum zihnine şüphe tohumları ektiğine dikkat çekti.

Sözcü Gazetesi'nden Mehtap Ö. Ertürk'ün haberine göre, Yılmaz, hükümetin ve kurumlarının bu algıyı bir an önce ortadan kaldırması gerektiğini söyledi. Yılmaz Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının hemen ardından TÜİK Başkan Yardımcısı Enver Taştı’nın görevden alınmasını da eleştirdi. Yılmaz, "Üretici fiyatlarının yüzde 50’lere, tüketici fiyatlarının yüzde 25’lere dayandığı bir ortamda TÜİK’in enflasyonla ilgili birim başındaki yöneticisinin görevden alınması basiretsizliktir" dedi.

Enflasyonda bunca çabaya rağmen tekrar başa dönüldüğünü aktaran Yılmaz, "İki 10 yıl geçmesine rağmen hedeflenen fiyat istikrarına kavuşamadı. Tekrar ABC’den mi başlayacağız?” diye konuştu. “Enflasyon tüm kötülüklerin anasıdır ve neden olduğu en kötü sonucu gelir dağılımını bozmaktır" diyen Yılmaz, düşük gelirlinin reel gelirinin hızla erdiğine dikkat çekti ve artan enflasyonun tüketicinin sofrasındaki 5 zeytinden 2-3 tanesini çaldığını söyledi.

Böyle bir ortamda ekonomideki yüksek derecede dolarizasyonun otoriteleri kızdırdığına da değinen Yılmaz, “Ancak kızmaya hakları yok. Ayıp, varsa enflasyonu düşüremeyen yönetimdedir. Enflasyon düşmeden topluma ‘Altın ve döviz satı’ demek etik değil” dedi.

İlgili Haberler