İYİ Parti'den Türkmenlere destek ziyareti

İYİ Parti'den Türkmenlere destek ziyareti
Irak, süper güçlerin çatışma alanı olmaya devam ederken Türkmenler'i yine zorlu bir dönem bekliyor. Bu gelişmeler karşısında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in desteklediği İYİ Partili politikacılar, Türkmenleri destek ziyaretinde bulunuyor.

Dünya petrol rezervlerinin en zenginlerinden Kerkük ve Türkmeneli bölgesinde yaşayan Türkmenler, Irak tarihi boyunca hedef halindeyken, Türkiye'nin desteği yetersiz kalmaktadır. Özellikle son Irak seçimlerinde Türkmeneli Kerkük'te Türkmen oylarının çalınması karşısında, Türkmenler yalnız kalmış , haklarını tek başlarına direnerek savunmuşlardı.

İstanbul milletvekil adayı ve İYİ Parti Genel Başkan danışmanı Vedat YENERER ve beraberindeki İYİ Parti İstanbul milletvekili adayı Ali AKER ve İYİ Parti Avrupa İYİ Toplum Gönüllülerinden Savas Karakaplan'ın gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Türkmen siyasi parti ve STK ile görüşmeler yapılacak ve Beşir köyünde bir iftar verecekler.

İYİ parti temsilcilerinin Türkmenelere destek ziyareti dün Bağdat'ta ITC lideri Erşat SALİHİ'nin makamında ziyaret ile başladı. Bugün Kerkük ve çevre Türkmen köylerini ziyaret edecek İYİ partililer Türkmen politikacı ve şahsiyetler ve halkla bir araya gelecekler.

Bugün akşam Beşir Türkmen köyünde verecekleri iftarda Beşir halk ve diğer davetlilerle bir araya gelecekler. Bu anlamlı destek ziyaretini Türkmenler büyük sevinçle karşılıyorlar.

ITC lideri Erşat SALİHİ '' soydaşlarımızın bizleri destek siyaseti, özellikle bu zorlu dönemde, Türkmenleri mutlu etmiştir. İYİ Parti Genel Başkanı Meral AKŞENER'in bu desteğini önemli ve anlamlı buluyorum. Misafirlerimize canı gönülden, öz topraklarınıza hoş geldiniz diyorum.'' açıklamasını yaptı. İftarda bir araya gelen soydaşlar, Irak'ın durumunu ve gelecekte birlikte dayanışmanın gerekliliğini vurguladılar.

İYİ Parti genel başkanı Meral AKŞENER'in Türk Dünyasından sorumlu danışmanı Vedat YENERER yaptığı açıklamada ''Kuzey Irak yerel yönetiminin Türkmenler ve Kerkük'ü işgalci politikalarına karşı Türkmenlerin İYİ Parti tarafından desteklediklerini ve bu gibi işgalci girişimlerin, bölge ülkeleri iktidarlarının, iç politk hevesleri uğruna pazarlık konusu yapılmaması gerektiğini ''vurguladı.

İYİ Parti Istanbul milletvekili adayı Ali AKER yaptığı açıklamada'' Türkmenleri ziyaret sebebimiz terör örgütlerinin saldırıları sonucu zarar gören Türkmenleri desteklemek istedik. Türkmenler arasında hiç bir ayrım yapmadan 'birlikten güç doğar ' şiarıyla kardeşlik mesajı vermek için burdayız. Beşir köyünde verileceğimiz iftar yemeğini, bu duygularımızı ve umutlarımızı sembolleştirmek için gerçekleştireceğiz'' dedi.

Avrupa İYİ Parti İskandinavya İYİ Toplum Gönüllüleri sorumlusu Savaş Karakaplan ''Türkiyedeki siyasi partiler ve iktidarlar, iç siyaseti Türkmenlere tercih etmekle tarihi bir hata işlemektedirler. günlük politikalar değil, uzun vaadeli kalıcı ve stratejik politikalarla Türkmenlerin ciddi anlamda desteklenmesine ihtiyaç vardır. İYİ parti bu düşünceyle hareket edecektir. Kerküklü hemşerilerimi sevgiyle kucaklıyor, bütün Türkmeneli'ne selam ve saygılarımı sunuyorum'' açıklamasında bulundu.

İYİ partiden Ali Aker, Savaş Karakaplan, Burcu Demircan, Hatice Kızmaz, Binnur Karadağlı ve Vedat Yenerer’in katkılarıyla, Terör Örgütü İŞİD tarafından yaklaşık 500 kişinin katledildiği, tamamı Şİİ Türkmen olan Beşir köyünde, yerle bir edilen Huseyniye camiinde 600 kişilik iftar verdi. Genel Başkan Danışmanı Vedat Yenerer, kusa bir konuşmayla Meral Akşener’in selam ve sevgilerini ileterek yaşanan katliamın ve üzüntünün bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Bu arada, İYİ parti heyeti ITC Teze Bürosu Sorumlusu Ercüment Malı ve tamamı Türkmen Haşdi Şabi Tugayı Kerkük bölge komutanı Zeki Muratlı’yı da ziyaret ederek son gelişmelerle ilgili bilgi aldılar.

Heyet Kerkük’e döndüğü sırada Kerkük’te art arda 6 patlama oldu. 5 kişi hayatını kaybederken 18 kişi de yaralandı.

İYİ Partili heyet, Kerkük'teki ziyaretlerini tamamlayıp yurda dönecekler.