İYİ Parti’den Yeni Zelanda'da hayatını kaybedenlere taziye mesajı

İYİ Parti’den Yeni Zelanda'da hayatını kaybedenlere taziye mesajı
İYİ Parti, Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında iki camiye düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı dilendi.

İYİ Parti’den Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında iki camiye düzenlenen ve 49 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı ile ilgili basın açıklaması yapıldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan’ın imzası ile yapılan açıklamada gerçekleşen ırkçı saldırı kınanırken, hayatını kaybedenler için başsağlığı dilendi.

İYİ Parti’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer veridli:

“Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında üstelik de Cuma Namazı sırasında iki camiye düzenlenen silahlı saldırı bugüne dek Yeni Zelanda tarihinde görülmemiş elim bir olaydır. Irkçı ve yabancı düşmanı canilerin gerçekleştirmiş olabileceği bu olayı en şiddetli biçimde lanetliyoruz. Bu hunharca saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralananlara acil şifalar diliyor ve tüm Yeni Zelanda halkına ve Yeni Zelanda’da yaşayan vatandaşlarımıza taziyelerimizi sunuyoruz.

Yeni Zelanda Makamlarının bu olayın failleri ve müsebbibleri konusundaki soruşturmayı süratle tamamlayacaklarına ve buna benzer olayların tekerrür etmemesi için gerekli tüm önlemleri alacaklarına dair de güvenimiz tamdır.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in de Yeni Zelanda'nın ırkçılık ve nefretten uzak bir yaklaşımla aşırı akımlarla mücadeleye kararlı olacağı yolunda yaptığı açıklamaları memnuniyetle not ediyoruz.”

Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasında iki camiye düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi hayatını kaybetmişti. Cuma namazı sırasında gerçekleşen saldırının failinin yayımladığı manifestosunda 2011 yılında Norveç'te 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik'ten ilham aldığını yazdığı ortaya çıkmıştı.

İlgili Haberler