İYİ Parti’den YSK’nın Mustafakemalpaşa kararına tepki

İYİ Parti’den YSK’nın Mustafakemalpaşa kararına tepki
İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı, YSK’nın çifte standart uygulayarak İstanbul’da seçimin yenilenmesi kararı aldığını belirterek, aynı sebeple yaptıkları itirazı kabul etmediğinin altını çizdi.

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığı, yerel seçimler ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, YSK’ya yapılan başvurunun, İstanbul’da AKP’nin yaptığı başvuru ile aynı gerekçeye dayanmasına rağmen, İYİ Parti’nin itirazının reddedildiğine dikkat çekildi. Açıklamada ayrıca YSK’nın uyguladığı çifte standarda dikkat çekildi.

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanlığının yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün burada, yine bu basın açıklamamızın, hak arama mücadelemizin ana sebebi halkımızın iradesinin tam anlamı ile sonuçlara yansıması arzusu ve talebidir.

Bilindiği üzere 31 Mart Pazar günü gerçekleşen yerel seçim sonuçlarına 84 adet sandıkta itiraz etmiştik.

Bu itiraz maddeleri;

1-Elimizdeki ıslak imzalı tutanaklar ile birleştirme tutanakları arasındaki farklılıklar.

2-Islak imzalı tutanakların kendi içindeki çelişkiler.

3-Kullanılan oy sayısının seçmen sayısına çok yakın hatta fazla olduğu sandıklar.

4- (298) sayılı seçim kanunun 26. Maddesi gereğince sandık kurulu başkanlarının ve memurlarının kanuna uygun görevlendirilmemesi sebebiyle tam kanunsuzluk hükmü oluşmuştur.

Bu itirazlarımıza rağmen YSK ne yapmıştır?

Tutanaklarda gerçekleşen usulsüzlük iddialarımızı reddetmiştir.

Toplu oy kullanma ve doldur boşalt oy kullanılma iddialarımızı reddetmiştir.

Gelen boş oy pusulaları ve kullanılan oy pusulaları arasındaki farkın usulsüz olduğunu belirtir iddialarımızı reddetmiştir.

Geçersiz ve geçerli oy pusulası toplamlarının gelen oy pusulasını yansıtmadığını belirtir iddialarımızı reddetmiştir.

Tutanaklar ile sabit olmasına rağmen kullanılan oy sayısının seçmen sayısından fazla olduğu iddiamızı reddetmiştir.

Sandık kurullarının oluşumundaki kanunsuzluk iddiamızı reddetmiştir.”

"YSK İSTANBUL’DA ÇİFTE STANDART UYGULADI"

“Sayın basın mensupları, çok değerli hemşerilerim bizim burada tespit etmiş olduğumuz konuların İstanbul’dakilerden bir farkı yoktur. Mustafakemalpaşa’daki sandık kurullarının teşkilinde yapılan kanunsuzluklara itirazlarımız reddedilmişken 11 kişilik YSK heyeti İstanbul’da aynı gerekçeler ile çifte standart uygulayarak seçim iptali kararı almıştır.

Bir aydır Türkiye gündeminde olan bu durum herkes tarafından bilinmekte ve ibretle takip edilmektedir.

İlçemiz Mustafakemalpaşa hak etmediği bir durumla karşı karşıyadır.

YSK’nın 20 Nisan 2019 tarihinde aldığı karar şöyledir:

Sandık Kurullarının teşkiline ilişkin itirazların Yüksek Seçim Kurulunun 13 Aralık 2018 tarih ve 1105 sayılı kararı ile kabul edilen seçim takvimine göre 2 Mart 2019 tarihinde kesin olarak karara bağlanması nedeniyle tam kanunsuzluk iddiasına ilişkin talebin 20 Nisan 2019 tarihinde oy birliği ile reddine karar verildi.

Aynı tarihlerde başvurmamıza rağmen İstanbul için günlerdir karar alamayan YSK Mustafakemalpaşa kararını jet hızıyla 48 saatte almıştır.

Şimdi buradan YSK’ya soruyoruz: İstanbul seçimlerinde sandık kurullarının yasaya aykırı olarak oluşturulması ile ilgili aldığınız seçimlerin iptali kararı doğru ise aynı gerekçeler ile İlçemiz için yapmış olduğumuz itirazları neden reddettiniz?  Mustafakemalpaşa da seçim iptali kararı niye almadınız? İstanbul için niye iptal kararı aldınız? Ya da konu AKP olunca bir taraf için geçerli olan kararlar Atamızın ismini taşıyan Mustafakemalpaşa için neden geçerli olmuyor? Siz kararlarınızı partiye göre mi alıyorsunuz?

Sonuç itibarı ile şu ana kadar yapmış olduğumuz itirazlar ve vermiş olduğumuz mücadele siz değerli Mustafakemalpaşa halkının şaibesiz daha iyi bir yönetim ile idare edilmesi ve daha güzel bir Mustafakemalpaşa içindir. Aynı zamanda da Ulu Önder Atatürk’ün ismini taşıyan Mustafakemalpaşa İlçemizin daha güzel günlere gelmesi içindir.

Bir kez daha vurguluyoruz ki, Mustafakemalpaşa halkının iradesi bizim için her şeyden önemlidir. Biz onların mutluluğu için çalıştık ve çabaladık. Bundan sonra da onların, oylarının ve üzerimizdeki emeklerinin boşa gitmemesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İnanıyoruz ki, mutlaka iyiler kazanacak, memleketimize de daha güzel günler ve bahar gelecek. Bütün halkımıza saygılarımızı sunuyoruz.”

İlgili Haberler