İYİ Parti’den YSK’ya İstanbul çağrısı

İYİ Parti’den YSK’ya İstanbul çağrısı
İYİ Parti’den İstanbul’daki itiraz süreci ile ilgili açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada AKP’nin itirazlarının dayanaksız olduğunun altı çizildi.

İYİ Parti’den İstanbul’daki itirazlar ile ilgili YSK’ya çağrı yapıldı. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen’in imzası ile yapılan açıklamada AKP’nin seçimin iptali için beyhude bir çabanın içinde olduğu belirtilerek, Kendilerine yapılan baskıya rağmen ‘"Ankara’da hakimler var." cümlesindeki ‘’hakimler’’ sıfatına haiz olabilmeleri için bir an evvel karar vermeleri, bizim kadar aziz milletimizin de beklentisidir” ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen’in yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimlerinin siyasal tarihimizde kara bir leke olarak geçmemesi için sayın Yüksek Seçim Kurulu başkanı ve kıymetli üyelerine çağrımızdır!”

“Yaklaşık 35 gün önce gerçekleştirilen İstanbul seçimlerinde milletimiz sayın Ekrem İmamoğlu’nun büyükşehir belediye başkanı olması yönünde iradesini ortaya koymuştur. Ne var ki, iktidar partisi tarafından millet iradesi kabul edilmeyerek dayanaksız itirazlar yapılmış ve bununla da yetinmeyerek yoğun bir baskı uygulanmıştır. Bu baskılar sebebiyle Yüksek Seçim Kurulu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili henüz karar verememiştir. “

“İstanbul özelinde iktidar partisinin yapmış olduğu 44 sayfalık olağanüstü itiraz dilekçesinde somut iddia olarak değerlendirebileceğimiz tek husus kısıtlı seçmenler ile ilgili olanlardır. Bu iddialar Yüksek Seçim Kurulu tarafından incelenmiş ve bugün itibariyle sadece 766 kısıtlı seçmenin oy kullandığı tespit edilebilmiştir. Hatırlatmak istiyoruz ki, İYİ Parti olarak Bursa ili Mustafakemalpaşa İlçesi’nde sandık kurulunun teşkiline ve kısıtlıların seçime katıldığına yönelik itirazımız Yüksek Seçim Kurulu tarafından süresinde yapılmadığı gerekçesi ile reddedilmiştir. İktidar partisine uygulanmayan şekli hukuk, ne yazık ki İYİ Parti’ye uygulanarak başvurumuz hakkında anında ret kararı verilmiştir.”

“Taşıma seçmenlere ilişkin iddiaların değerlendirilmesinin son günü 21 Ocak 2019, sandık kurullarının teşkiline ilişkin iddiaların değerlendirilmesinin son günü ise 2 Mart 2019 tarihidir. İYİ Parti olarak bu sürelerin uzatılmasına yönelik yapmış olduğumuz itiraz ise Cumhur İttifakı temsilcilerinin görüşleri doğrultusunda reddedilmiştir. Söz konusu süreler içerisinde iktidar partisi tarafından bugün iddia edilen hususlar ile ilgili itiraz yapılmadığından, süresinden sonra yapılan itirazlar neticesinde seçimin tekrar edilmesi hukuken mümkün değildir. İktidar partisi bu hususu gayet iyi bilmekle birlikte, milletimizin aklını bulandırarak seçilmiş belediye başkanını şaibeli ilan etmek ve sahada kaybettiği seçimi masa başında kazanmak maksadıyla beyhude bir çabaya girmiştir.”

“Ak Parti Genel Başkanı’na 1994 yılında kazandığı seçimi hatırlatmak isteriz. O tarihte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kendisini seçen milletimiz, 31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’nu seçmiştir. Unutulmamalıdır ki; hiçbir irade halk iradesinden üstün değildir. Kendisini bugünlere getiren millet iradesine saygı göstermesini, bağımsız ve tarafsız olması gereken yargı erkine talimat vermekten vazgeçmesini aziz milletimiz adına talep ediyoruz.”

“Sayın Yüksek Seçim Kurulu başkanı ve üyeleri bugün tarihi bir görev ifa etmektedirler. Kendilerine yapılan baskıya rağmen ‘’ Ankara’da hakimler var. ‘’ cümlesindeki ‘’hakimler’’ sıfatına haiz olabilmeleri için bir an evvel karar vermeleri, bizim kadar aziz milletimizin de beklentisidir. “

“Son olarak hatırlatmak isteriz ki; ‘’ İktidarlar gelip geçicidir ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır!’’ 

İlgili Haberler