İYİ Partili Ağıralioğlu: "Yarın teröristlere 'kardeşim' deme ihtimaliniz..."

İYİ Partili Ağıralioğlu: "Yarın teröristlere 'kardeşim' deme ihtimaliniz..."
Bebek katili Öcalan'ın avukatlarıyla görüştürülmesi ve AA'nın söz konusu haber için attığı başlığı eleştiren İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, "Yarın teröristlere "kardeş" diyebilme ihtimalinize binaen söylüyorum" diyerek iktidarı eleştirdi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Meclis oturumunda yaptığı konuşmada iktidara ve AA'nın geçtiği "İmralı" başlığına tepki gösterdi.

İstanbul'da tekrarlanacak seçimlerin hemen öncesinde bebek katili Abdullah Öcalan'ın 8 sene sonra avukatlarıyla görüştürülmesine tepki gösteren Ağıralioğlu, "Seçim kazanmak için bize "terörist" diyebildiğinize göre yarın teröristlere "kardeş" diyebilme ihtimaline binaen söylüyorum" diyerek eleştirilerini şöyle dile getirdi:

"Devletimizin, hükümetimizin teröre karşı duruşuna desteğimiz devam edecektir. Lakin seçim süreci sonucunu beklerken "İmralı", "Öcalan" tabirlerinin kullanıldığı yeni bir siyasal dil görüyorum. Sayın Cumhurbaşkanı “Yeni çözüm süreci yok” dedi ama seçim sathında biz sizin kardeşleriniziz seçim kazanmak için bize ‘terörist’ diyebildiğinize göre, yarın teröristlere ‘kardeş’ deme ihtimalinize binaen konuşuyorum. İkinci bir çözüm sürecini kaldıramayız.

Seçim kazanmak için lüzumsuz şirinlik yapabilmenin nünü şimdiden keselim. Bir defa İstanbul’u almak için bir daha memleketin çocuklarına kanlı bir süreç yaşatmama iradesini her zaman muhafaza etmenize dair inancımla konuşuyorum.

Terörle mücadele ederken kullandığımız dilin seçim satında kullanılmasını doğru bulmuyorum. İçişleri Bakanlığı’nın bil hassa terörle mücadelede morali yüksek tutacak düzeyde devlet ve hükümet desteğini güvenlik bürokrasisinin arkasına yığmasını destekliyorum. Lakin bu desteğimizin memlekette siyasal iklimi terörize etme imkanına dönüştürülmesini makul bulmadık seçim sathında gerek şahsımız, gerek partimiz adına söylenenleri doğru bulmadık. O meşruiyet sıkıntısı olarak gördüğünüz şeyin İstanbul dahil Türkiye’deki siyasal iklimi zehirlediğini düşünüyoruz."