İYİ Partili Ahmet Çelik sordu, hesabını kim verecek? Çalışma izni olmayanlara sigorta primi ödenmiş

İYİ Partili Ahmet Çelik sordu, hesabını kim verecek? Çalışma izni olmayanlara sigorta primi ödenmiş
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Sayıştay’ın raporuyla ortaya çıkan çalışma izni süresi bitmesine rağmen sigorta primleri yatırılarak çalışmaya devam eden yabancı uyruklu kişileri Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sordu.

Sayıştay’ın 2019 Denetim Raporu, Türkiye’de çalışma izin süresi dolmuş olmasına rağmen çalışmaya devam eden ve sigorta primleri yatırılan yabancı uyruklu kişilerin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından takip edilmediği ve engellemek için herhangi bir idari yaptırım uygulanmadığını ortaya koydu.

Söz konusu rapor ile ilgili Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplaması istemiyle soru önergesi veren İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, "Bahsi geçen kişilere usulsüz bir şekilde sigorta primi yatırılmasını Bakanlığımız hangi gerekçelere dayandırmaktadır?" diye sordu.

Bu durumda olan kaç kişi olduğunu soran Çelik, söz konusu durumu kamuya ne kadar zararı olduğunun da altını çizdi. Ahmet Çelik, verdiği soru önergesinde söz konusu kişilerin İçişleri Bakanlığı’nca sınır dışı edilip edilmeyeceğini de sordu.

İYİ Partili Çelik'in soru önergesi şu şekilde: