İYİ Partili Ahmet Çelik'ten Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soru önergesi

İYİ Partili Ahmet Çelik'ten Kaşıkçı cinayetiyle ilgili soru önergesi
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, İçişleri Bakanı Soylu ve Adalet Bakanı Gül'ün cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde "Cemal Kaşıkçı'nın cenazesi nerededir? Sorumlular hakkında işlem yapılacak mı?" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Çelik, soru önergesinde Cemal Kaşıkçı'nın cenazesinin akıbetini ve sorumlular hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını sordu. 

İYİ Partili Ahmet Çelik, soru önergesinde şu noktalara dikkat çekti:

"Söz konusu olayda işlenmiş bir suçun varlığı kuşkusuzdur. Adı geçen kişi, diri veya öldürülmüş olarak İstanbul'daki Konsolosluk binasından başka bir yere götürülmüştür. Türkiye'de işlenmiş olan ağır bir suç söz konusudur."

Çelik'in Bakan Soylu ve Gül'e cevaplamaları talebiyle yönelttiği sorular şöyle:

1- Adı geçen kişi öldürülmüşse cesedi nerededir?

2- Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu ve diğer görevlilerin olayda dahil olabileceği düşünülerek adli kontrol kararı alınmaması ve ülkeden ayrılmalarına izin verilmeleri bir görev ihmali değil midir?

3- İlgililer hakkında adli ve idari işlem yapılmış mıdır? Yapılacak mıdır?

1-20181107185950.jpg2-20181107185950.jpg

İlgili Haberler